Roditelji našli blizance (3) bez znakova života u bazenu: Jedan proglašen mrtvim, drugi se bori za život!

26.04.2023

17:26

0

Bolničari su pokušali reanimaciju, ali im u slučaju jednog dečaka ona nije uspela

Roditelji našli blizance (3) bez znakova života u bazenu: Jedan proglašen mrtvim, drugi se bori za život!
Copyright Gofundme.com

Trogodišnji dečak je umro, a njegov brat blizanac bio je u kritičnom stanju u petak nakon što su pronađeni bez znakova života u bazenu u svom dvorištu u na ranču Porter u Kaliforniji, saopštile su vlasti.

Dispečeri su primili poziv iz kuće oko 10.30 ujutro i odmah dali "smernice" za reanimaciju, prema Vatrogasnoj službi Los Anđelesa.

Vatrogasci i hitna pomoć stigli su ubrzo, nastavili sa pokušajima oživljavanja i prevezli su blizance i njihove roditelje u regionalni centar za pedijatriju.

- Naši bolničari su grozničavo radili kako bi pružili svaku moguću pomoć ovoj deci. Nažalost, jedan od tih dečaka je proglašen mrtvim u bolnici - rekao je kapetan vatrogasaca Erik Skot na konferenciji za novinare u petak popodne.

Mali Kaj je preminuo, dok se njegov brat Lijam borio za život u petak uveče, ali mediji nakon toga nisu objavljivali niti dobijali dodatne informacije.

Portparol Policijske uprave Los Anđelesa, koja je takođe došla na lice mesta, rekao je da verovatno neće biti podneta nikakva krivična prijava.

 

 

- Ovde ne postoji ništa što bi ukazivalo na bilo šta osim tragične nesreće - rekla je Keli Muniz, dodajući da je istraga još uvek u toku.

Skot je rekao da bi incident trebalo da posluži kao podsetnik roditeljima da postave barijere oko bazena, nauče postupak reanimacije, da uvek neko posmatra decu kada su oko bazena, i, ako dete nestane, prvo provere bazen.

Članovi porodice pokrenuli su stranicu na GoFundMe kako bi pokrili troškova Kajeve sahrane i Lijamovog oporavka. Više od 62.000 dolara prikupljeno je do srede u podne.

- Nema reči da se opiše bol koji porodica oseća - stoji u opisu akcije prikupljanja sredstava, u kom se takođe navodi da je Kajeva smrt „najgora noćna mora svakog roditelja".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike