Rođena beba sa dve glave, dva srca i tri ruke: Roditelji očekivali blizance, šokirali se kad su videli svoje dete (FOTO)

31.03.2022

11:53

0

Sijamski blizanci uspeli su nekim čudom da prežive do danas i trenutno se nalaze u bolnici u obližnjem gradu

Rođena beba sa dve glave, dva srca i tri ruke: Roditelji očekivali blizance, šokirali se kad su videli svoje dete (FOTO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

U Indiji je rođena beba sa dve glave, tri ruke i dva srca, što je zaprepastilo doktore.

Majka i otac, Šahin Kan i njen suprug Sohail, očekivali su da će dobiti zdrave i potpuno formirane blizance, ali su bili šokirani kada je 28. marta u Ratlamu, u indijskoj državi Madja Pradeš, rodila bebu sa dve glave, jednim torzom, tri ruke i dva srca.

Ovaj poremećaj je poznat kao dicefalični parapagus, gde su dva novorođenčeta spojena jednim torzoom, zbog čega su te bebe često mrtvorođene.

Ipak, ovi sijamski blizanci uspeli su nekim čudom da prežive do danas i trenutno se nalaze u bolnici u obližnjem gradu Indoru kako bi lekari budno motrili na njih.

Šahin je ostala u okružnoj bolnici u Ratlamu.

Pošto su ovakvi slučajevi retki, stanje beba je neizvesno, posebno u prvim danima njihovog života, rekao je doktor Lahoti, jedan od lekara koji brinu o njima.

 

 

- Zbog ovoga smo ih držali pod nadzorom. Nismo planirali nikakvu operaciju na pacijentu - dodao je.

Prethodno je 2019. godine 21-godišnja žena rodila bebu sa dve glave i tri ruke, takođe u Indiji.

Prema lokalnim izveštajima, rečeno im je da očekuju sijamske blizance u 35. nedelji trudnoće, ali su posle carskog reza dočekali "bebu sa dve glave".

Otac je tada rekao da je to njegovo dete i da će ga gajiti uprkos svemu.

Sličan slučaj dogodio se u Indiji i 2017. godine. Dva dečaka su takođe rođeni sa ovim stanjem, ali su, nažalost, umrli 24 sata nakon rođenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike