Potonula dva čamca sa migrantima na zapadu Libije: Iz vode isplivalo skoro 60 tela - cilj im bio da stignu do Evrope

25.04.2023

21:20

0

Agencija Crvenog polumeseca Sabrata postavila je na internet slike na kojima se vide tela u crnim kesama

Potonula dva čamca sa migrantima na zapadu Libije: Iz vode isplivalo skoro 60 tela - cilj im bio da stignu do Evrope
Migranti/Ilustracija - Copyright AP Photo/Jeremias Gonzalez

Najmanje 57 tela izneto je na obalu nakon što su dva čamca sa migrantima potonula u Sredozemnom moru na zapadu Libije, saopštili su danas libijski zvaničnici.

Navodi se da je došlo je do svađe dok je jedan čamac tonuo, ali je glavni čovek na plovilu odbio da stane, preneo je Rojters.

Jedan preživeli rekao je da je na jednom od brodova, koji su noćas oko dva sata posle ponoći krenuli ka Evropi, bilo oko 80 putnika. Jedanaest leševa, uključujući i telo deteta, pronađeno je kod Karabulija u istočnom Tripoliju, rekao je oficir obalske straže Fati al Zajani.

Naveo je se da su migranti došli iz Pakistana, Sirije, Tunisa i Egipta. Humanitarni radnik Crvenog polumeseca u Sabrati u zapadnom Tripoliju naveo je da je u proteklih šest dana na tamošnjoj plaži pronađeno 46 tela i da su svi bili ilegalni migranti sa jednog čamca.

Agencija Crvenog polumeseca Sabrata postavila je na internet slike na kojima se vide tela u crnim kesama koje humanitarni radnici stavljaju na zadnji deo kamioneta sa maskama za lice i rukavicama.

Humanitarni radnik je rekao da se očekuje da će još tela narednih dana. Međunarodna organizacija za migracije saopštila je ovog meseca da se 441 migrant i izbeglica utopio početkom ove godine dok su pokušavali da pređu Sredozemno more iz Severne Afrike u Evropu. To je najveći broj smrtnih slučajeva u poslednjih šest godina u periodu od tri meseca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike