Medvedev: Svet je bolestan i na pragu novog svetskog rata

25.04.2023

12:04

0

Medvedev je rekao da potencijalni protivnici ne bi trebalo da potcenjuju Rusiju kada je reč o upotrebi nuklearnog oružja

Medvedev: Svet je bolestan i na pragu novog svetskog rata
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Zamenik predsednika Saveta za  bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da je svet "bolestan" i verovatno na pragu novog svetskog rata, ali da se to može izbeći. 

- Svet je bolestan. I sasvim je verovatno da je na pragu novog svetskog rata. Da li je to neizbežno? Ne, nije - rekao je Medvedev tokom razgovora sa učesnicima obrazovnog maratona "Znanje".

Dodao je da svetski rat može biti izbegnut, ali da neće da pravi prognoze, jer su one, kako je ocenio, "nezahvalan posao“.

Medvedev je rekao da potencijalni protivnici ne bi trebalo da potcenjuju Rusiju kada je reč o upotrebi nuklearnog oružja, podsećajući da, prema osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, nuklearno oružje može biti upotrebljeno u slučaju da se agresija na Rusiju izvrši upotrebom drugih vrsta naoružanja, koje ugrožavaju samo postojanje države.

- Zato sve te priče da 'Rusi to nikada neće učiniti' ili obrnuto, 'Rusi nas sve vreme plaše upotrebom nuklearnog oružja' - ne vrede ništa - rekao je Medvedev.

Dodao je da, "ako imate neku vrstu oružja u rukama... morate biti spremni u određenoj situaciji na to da vam ruka neće zadrhtati da ga upotrebite".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike