Crni medved napao ženu dok je šetala psa: Nakon zadobijenih povreda završila u bolnici!

22.04.2023

00:55

0

Direktorka odeljenja za divlje životinje u državnom Odeljenju za energetiku i zaštitu životne sredine Dženi Dikson navela je da su medvedicu pratila tri mladunčeta, ali da nije jasno zašto je ona napala ženu

Crni medved napao ženu dok je šetala psa: Nakon zadobijenih povreda završila u bolnici!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Crni medved napao je 74-godišnju ženu Hartfordu, u glavnom gradu američke savezne države Konektikat i naneo joj povrede noge i ruke, dok je šetala svog psa. Ona je prebačena u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, preneo je AP.

Ženku medveda su nedugo zatim pronašle vlasti i usmrtile je, nakon čega će njeno telo testirati na besnilo. Navodi se da je ovo bio prvi napad medveda na ljude u ovoj godini u Konektikatu, uz podsećanje da je prošle godine došlo do dva napada medveda, uključujući i napad u oktobru kada je 10-godišnji dečak izgubio život.

Direktorka odeljenja za divlje životinje u državnom Odeljenju za energetiku i zaštitu životne sredine Dženi Dikson navela je da su medvedicu pratila tri mladunčeta, ali da nije jasno zašto je ona napala ženu.

-To je mogla biti samo opšta reakcija medveda na psa, bez obzira da li su na povocu ili ne - rekla je Dikson i dodala da medvedi posmatraju pse na isti način na koji bi posmatrali divljeg predatora kao što je kojot.

- Populacija medveda nastavlja da raste i širi se. Imamo posla sa mnogo medveda koji su pse navikli da uzimaju hranu iz ljudskih zajednica. Veoma se navikavaju na ljude. Postaje im malo previše udobno u našim dvorištima i u našim krajevima - rekla je ona.

Lov na medvede nije dozvoljen u Konektikatu, ali Dikson je navela da je zatraženo da se legalizuje bar ograničeni lov u oblastima gde ima interakcija medveda i ljudi, kako bi se smanjili izgledi za opasne situacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike