Kad se spoji delo velikog umetnika i veštačka inteligencija! Venera je novi ambasador italijanskog turizma! (FOTO)

21.04.2023

20:59

0

Virtuelna Venera će putovati širom zemlje, predstavljajući svetu italijanske pejzaže, gradove, sela, tipičnu hranu i vina i raznoliku turističku ponudu koja italijansku kulturu čini jedinstvenom

Kad se spoji delo velikog umetnika i veštačka inteligencija! Venera je novi ambasador italijanskog turizma! (FOTO)
Novi ambasador italijanskog turizma - Copyright Foto: Printscreen/Youtube/ Ministero del Turismo

Venera italijanskog renesansnog slikara Sandra Botičelija, uz pomoć veštanske inteligencije promovisana je za novog ambasadora italijanskog turizma, u kampanji koju su osmislili Ministarstvo turizma i Nacionalna agencija za turizam (ENIT).

Virtuelna Venera će putovati širom zemlje, predstavljajući svetu italijanske pejzaže, gradove, sela, tipičnu hranu i vina i raznoliku turističku ponudu koja italijansku kulturu čini jedinstvenom.

 

 

Kako prenosi Si-En-En (CNN), sigurno je da italijanski umetnik Sandro Botičeli nikada nije zamišljao Veneru, boginju ljubavi koja je predstavljena u njegovim remek-delima iz 15. veka „ Rođenje Venere “ i „Primavera“, kako jede špagete ili nosi šorts ispred rimskog Koloseuma.

Nova marketinška kampanja italijanskog ministarstva turizma pretvorila je drevno božanstvo u „virtuelnu influeserku“ uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije.

 

 

Kampanja pod nazivom „ Otvoreno za čuda “ prikazuje Veneru, obučenu u modernu dizajnersku odeću, koja pravi selfije na trgu Svetog Marka, vozi bicikl ispred Koloseuma i jede picu na obali jezera Komo.

- Venera u ulozi savremenog influensera vodiće svakog međunarodnog posetioca za ruku da otkrije našu zemlju - saopštilo je Ministarstvo turizma.

Nova promoterka italijanskog turizma moći će da se vidi na Instagram profilu venereitalia23, na veb stranici Italia.it i na drugim društvenim platformama. Ukupna vrednost kampanje iznosi devet miliona evra. 

Profimedia
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike