Srpska "Kafana" na Menhetnu proglašena za jedan od 100 najboljih restorana; "Pita kao rođendanska torta, a tek domaće kobasice na žaru"

18.04.2023

18:05

0

Autor: M. Vu.

Poznati kritičar Pit Vels je objasnio na osnovu čega je sastavio listu najboljih restorana

Srpska "Kafana" na Menhetnu proglašena za jedan od 100 najboljih restorana; "Pita kao rođendanska torta, a tek domaće kobasice na žaru"
Copyright Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/CHARLES CARTER

Nujork Tajms objavio je listu na kojoj se nalazi 100 najboljih restorana u Njujorku. Čuvena srpska kafana na Menhetnu “Kafana”, o kojoj godinama pišu mediji, zauzela je 83. mesto.

Poznati kritičar Pit Vels objašnjava na osnovu čega je sastavio listu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Кафана. (@kafananyc)

 

- Pokušao sam da stavim svoje omiljene restorane u obrazac koji obuhvata raznolikost i karakter večere u Njujorku. Ovo je bio zabavni deo jer mi je dao priliku da drugačije vidim pejzaž u restoranima. Kada recenziram restorane, pokušavam da razmotrim svaki po svojim zaslugama, skoro kao da drugi ne postoje. Taj izolovani pogled je glavna osnova za ocene zvjezdicama koje obično dajem - rekao je Pit.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pete Wells (@pete_wells)

 

Njemu je “Kafana” jedno od omiljenih mesta kome se uvek vraća.

- Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte, pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza, domaće kobasice na žaru, čudne boce furminta, dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, jedinstvenoj srpskoj žurci na Aveniji - rekao je Vels.

Prestižni mediji izvještavali su ranije o tome kako ljudi u redovima čekaju da uđu zbog odlične klope, ali i atmosfere. Razni gurmanski vodiči su tamo probali i u svoje preporuke uključili pljeskavicu, sarmu, šopsku salatu…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike