Popio pare od kredita, pa prijavio da je opljačkan: Nesvakidašnji obrt u istrazi teške krađe u Bogatiću, priznao kad je pao na poligrafu!

24.02.2023

21:11

0

Autor: Mi. S.

S. D. (57) priznao da je izmislio pljačku, jer je u kafani potrošio pare od kredita kojima je trebalo da plati struju

Popio pare od kredita, pa prijavio da je opljačkan: Nesvakidašnji obrt u istrazi teške krađe u Bogatiću, priznao kad je pao na poligrafu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija iz Bogatića rasvetlila je tešku krađu iz februara prošle godine, a ispostavilo se da je prijavljena provala bila lažna. Protiv S. D. (57) iz tog grada podneta je krivična prijava za lažno prijavljivanje.

S. D. je, pošto je pao na poligrafu, priznao da je izmislio pljačku, jer je u kafani potrošio pare od kredita kojima je trebalo da plati struju.

On je policiji prijavio da su lopovi noću provalili u njegovu kuću tako što su obili ulazna vrata i iz sobe sa stola ukrali kovertu u kojoj je bilo 120.000 dinara, koje je dva dana ranije podigao u banci, a onda pobegli kroz prozor.

- Probudio sam se u tri ujutro da odem do toaleta i kada sam video razvaljena vrata i otvoren prozor i da su pare nestale, samo što se nisam srušio - ispričao je svojevremeno novinarima i policiji.

Sigurnosne kamere na komšijskim kućama nisu bile od pomoći policiji u potrazi za lopovima, jer je te noći bila gusta magla. Uzeti su otisci sa vrata i prozora i intenzivno se tragalo za lopovima.

Inspektori su, tokom istrage, utvrdili da je uveče bio u kafani, gde je na piće i muziku potrošio mnogo novca i zaboravio ključeve od kuće. Kada je skinuta sumnja sa ljudi koji su te noći bili u kafani, policija je posumnjala da se provala nije ni dogodila i da novac nije ukraden. Osumnjičeni je podvrgnut poligrafu, a potom je sve priznao.

Za lažno prijavljivanje zaprećene su novčana i kazna zatvora do godinu dana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike