Neverovatno! Jedna od sestara obolela od raka, druga ima sve simptome! (FOTO)

17.04.2023

10:33

0

Megan je kao i sestra osećala bolove u stomaku i leđima, gubila je na težini i postajala bleda.

Neverovatno! Jedna od sestara obolela od raka, druga ima sve simptome! (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook/Walker family 11

Sofi Voker (16) dijagnostikovan je rak u oktobru 2017. i ubrzo je počela sa hemoterapijom. Njena jednojajčana sestra bliznakinja Megan počela je da doživljava iste simptome iako nije imala bolest.

Sofi Voker je dijagnostikovan je Vilmsov tumor - vrsta raka bubrega - 25. oktobra 2017. i ubrzo je započela četvoronedeljnu hemoterapiju.

U pet godina kancer joj se vratio nekoliko puta. U međuvremenu, njena sestra bliznakinja Megan počela je da doživljava iste simptome, iako nema rak.

Printscreen/Facebook/Walker family 11
 

 

Megan je kao i sestra osećala bolove u stomaku i leđima, gubila je na težini i postajala bleda. 

Mama devojčica, Rebeka Voker, iz Edinburga u Škotskoj kaže: Kada je Sofi prvi put postavljena dijagnoza, Megan je imala sve simptome. Ljudi sve vreme komentarišu kako izgleda bolesno,  čak i da je bleđa od svoje sestre.

-To je tako bizarno. Svi testovi i ispitivanju su pokazali da je potpuno zdrava - izjavila je majka. 

Printscreen/Facebook/Walker family 11
 

 

Posle prvih 27 nedelja hemoterapije, Sofi je otišla u remisiju do januara 2020. - kada je rutinski pregled magnetne rezonance pokazao "nešto zabrinjavajuće" na njenoj kičmi, rekla je mama.

Konsultant je obavestio Rebeku da se kancer proširio. Tada je krenula na radioterapiju, a onda je u decembru 2021. godine opet došlo do recidiva. 

-Jednog dana smo otišli ​​da odvedemo Sofi na pregled i rečeno nam je da je sve čisto, ali već sledećeg su nas pozvali i saopštili da rezultati nisu dobri - seća se majka.

Kako je rekla Sofi se tada slomila prvi puta za šest godina. Iako se pojavila nada i mogućnost da se tumor na kičmi operiše Sofi se i dalje bori sa bolešću i anksioznošću. Što je još strašnije i Megan se isto oseća. 

Printscreen/Facebook/Walker family 11
 

 

Majka kaže:Megan jednostavno ne može da se smiri ako Sofi nije tu. Imamo veliku porodicu i svi paze jedni na druge, ali Megan se veoma muči."

Inače, Sofi i Megan imaju osmoro braće i sestara - Džejmsa, 20, Emili, 19, Ruti, 17, Danijela, 13, Oliviju, 11, Emu, devet, Nejtana, osam i osmomesečnog Evana.

Printscreen/Facebook/Walker family 11
 

 

-Dok stariji čuvaju mlađe u kući, Megan ostaje sa sestrom u bolnici i do tri sata ujutru. 

Tokom kovid pandemije Megan nije bilo dozvoljeno da boravi sa sestrom, ali čim su ograničenja ukinuta ponovo je poželela da bude sa njom. 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike