Bajden u Severnu Irsku poslao dvojnika? Društvene mreže planule zbog izgleda njegovog vrata, svi pričaju da nosi masku (VIDEO)

14.04.2023

11:55

1

Ovo nije prvi put da se spekuliše o tome da se neko drugi pojavljuje u javnosti u ime američkog lidera

Bajden u Severnu Irsku poslao dvojnika? Društvene mreže planule zbog izgleda njegovog vrata, svi pričaju da nosi masku (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/Xx17965797N

Američki predsednik Džozef Bajden bio je u utorak i sredu u dvodnevnoj poseti Severnoj Irskoj povodom obeležavanja godišnjice Sporazuma na Veliki petak, gde je odmah po sletanju napravio gaf o kom se naveliko pričalo, ali bez obzira na to, mnogi korisnici društvenih mreža nisu uvereni da je to bio on zbog momenta koji je snimljen prilikom njegovog druženja sa decom u Belfastu i odgovaranja na njihova pitanja.

U jednom od snimaka koji kruže Tviterom američki lider je snimljen otpozadi u trenutku kad se češe po zadnjoj strani vrata, nakon čega mu se koža skuplja i ostaje naborana neko vreme, što je ljude podstaklo da teoretišu da to nije on i da je umesto njega u Severnu Irsku poslat dvojnik sa maskom.

Tviteraši su pisali da "maska mora da svrbi", dok je jedan od njih bio detaljniji, objavivši post u kom tvrdi da muškarac koji je snimljen u Belfastu nosi "silikonsku hiperfleš masku za kožu" koja je prilikom češanja "skupljena i naborana neprirodno u poređenju sa načinom na koji bi prava koža reagovala".

 

 

Ovo nije prvi put da se spekuliše da Bajden ima dvojnika, a ova teorija se posebno raširila zbog fotografija na kojima se vidi da mu je uho drugačije, dok su neki skeptici i ranije tvrdili da vide ivicu maske koju navodno nosi čovek koji se predstavlja kao američki lider.

Neki ipak odbacuju ovu teoriju i tvrde da bi razlika u izgledu uha mogla da bude posledica fejsliftinga, to jest zatezanja lica, naročito zato što je velika vremenska razlika između fotografija na kojima se ukazuje na izgled ušiju.

 

Predsednik SAD nije jedini lider koji je na meti teorija zavere o dvojnicima. Nedavno se ponovo pisalo o tome da ruski predsednik Vladimir Putin ima dvojnike, a slične priče kružile su i o ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom.

Bajden je otputovao u Severnu Irsku da obeleži 25. godišnjicu Sporazuma na Veliki petak. Prema sporazumu iz 1998. godine, katolički nacionalisti i protestantski unionisti u Severnoj Irskoj pristali su da podele vlast, dok su se njihove odgovarajuće naoružane paravojne grupe složile da povuku svoje oružje u zamenu za oslobađanje političkih zatvorenika. Iako se paravojno nasilje nastavilo na niskom nivou od potpisivanja sporazuma, ono je u velikoj meri okončalo višedecenijsko krvoproliće u spornoj pokrajini.

Dogovoru je posredovao tadašnji američki predsednik Bil Klinton, a podržao ga je Bajden, koji je u to vreme bio član Senatskog odbora za spoljne poslove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike