Ovo je mladić koji je upao u banku i pobio 5 ljudi: Bio je sportska zvezda, a napad je prenosio na Instagramu

11.04.2023

10:24

0

Autor: N.P.

Navodno, njemu je rečeno da će biti otpušten iz banke

Ovo je mladić koji je upao u banku i pobio 5 ljudi: Bio je sportska zvezda, a napad je prenosio na Instagramu
Copyright YouTube/Inside Edition

Konor Sturdžon (25), službenik banke u gradu Luisvilu, u američkom Kentakiju, ubio je iz vatrenog oružja pet kolega, među kojima je i bliski prijatelj guvernera Kentakija Endija Bešira.

Napad je prenosio uživo na Instagramu. Kompanija Meta, vlasnik Instagrama, saopštila je da je odmah uklonila sporni video.

Devet ljudi, među kojima i dva policajca, ranjeno je u pucnjavi.

Kako se navodi, Strudžon je upao u banku u centru grada, u 8.30 sati, pre nego što poslovnica otvorena za klijente, pa je zapucao.

Bio je opremljen "dugom jurišnom puškom" i ispalio je nekoliko metaka u prizemlju banke, saopštili su svedoci. Kada je Sturdžon uperio oružje u policiju, likvidirali su ga.

Navodno, njemu je rečeno da će biti otpušten iz banke, a CNN je preneo da je roditeljima i jednom prijatelju ostavio poruku u kojoj je otkrio svoje planove.

Inače, Sturdžon je diplomirao na Univerzitetu u Alabami u oblasti finansija. Aktivno se bavio sportom, igrao je košarku, američki fudbal i redovno je trčao za školski tim.

Zbog brojnih povreda koje je zadobio tokom igranja fudbala, nosio je zaštitnu kacigu na glavi, čak i kada je igrao košarku, rekao je jedan njegov školski drug.

- Često je izostajao jer je više puta imao potres mozga - dodao je.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike