Devojčica (11) koja je trpela vršnjačko nasilje se obesila u školskom kupatilu: Pre smrti napisala potresno pismo (FOTO)

07.04.2023

23:17

0

Autor: M.M.

Njena majka, Elejna Loalbo, otkrila je da je Felisija maltretirana i traži snimke kako bi potvrdili uzrok smrti njene ćerke

Devojčica (11) koja je trpela vršnjačko nasilje se obesila u školskom kupatilu: Pre smrti napisala potresno pismo (FOTO)
Devojčica koja je oduzela sebi život - Copyright Printscreen/Facebook/Layna Marie

Devojčica (11) iz Nju Džersija Felisija Loalbo - Melendez koja je trpela vršnjačko nasilje pronađena je obešena u školskom kupatilu, nekoliko dana nakon što joj je otac preminuo od raka, piše Dejli Mejl.

Nju je pronašao školski drug 6. februara oko 13 časova. Umrla je dva dana kasnije u lokalnoj bolnici. Zvaničnici su se borili da spasu život učenice šestog razreda, ali je ipak proglašena mrtvom usled komplikacija.

Printscreen/Facebook/Layna Marie
 

Njena majka, Elejna Loalbo, otkrila je da je Felisija maltretirana i traži snimke kako bi potvrdili uzrok smrti njene ćerke. Samo nekoliko dana ranije, Felisija je sahranila svog oca Aleksisa Melendeza, koji je umro od raka pankreasa 26. januara.

Felisijina smrt usledila je nekoliko dana nakon što je devojčica iz Nju Džersija Adrijana Kuč oduzela sebi život pošto su je ismevali tekstovi nasilnika koji su je tukli u školskim hodnicima.

Printscreen/Facebook/Layna Marie
 

Elaina je rekla kako je njena ćerka poslala mejl zvaničnicima škole FV Holbejn kako bi ih obavestila da je maltretiraju i rekla osoblje da ne preduzima ništa. Pismo je bilo jedno od mnogih koje je Felisija poslala.

- Ona je sama pisala brojne mejlove administraciji sa detaljima o događajima, ali niko nikada nije ispitan - rekla je Elejna za En Džej.

Printscreen/Facebook/Layna Marie
 

Mesec dana pre smrti, Felisija je napisala još jedno pismo školskim zvaničnicima da predloži da se osnuje klub kako bi se učenicima obezbedio siguran prostor za opuštanje.

- Gledao sam TV i razmišljao o stvarima u mom životu koje su mi se desile i dobila sam sjajnu ideju. Umesto dramskog kluba, to bi bio klub za traumatologiju... Pomogla bih i pružila koliko mogu - navodi se u mejlu koje je Felisija napisala.

- Biće potrebna soba koja nije prevelika i ne premala. Trebalo bi nam i nekoliko stolica. Ali nadam se da će se ovo desiti. Na primer, čula sam od svojih prijatelja i drugih o stvarima koje su im se desile i mislim da bi ovo bila fantastična stvar.

Printscreen/Facebook/Layna Marie
 

 

Nedeljama nakon Felicijine smrti, istražitelji i tužioci nisu ukazali na Felisijine nasilnike ili kako je bila mučena.

- Gurnuli  su pod tepih, maltretiranje sa kojim su se ona i mnoga druga deca u toj školi susreli i sada rade isto sa ovom istragom -  rekla je Elejna. Ona je tada pokrenula peticiju Change.org da pritisne školske zvaničnike da objave snimak dana kada je njena ćerka pronađena. Od 3. aprila prikupljeno je više od 2.500 potpisa.

Tužilaštvo okruga Burlington saopštilo je da će video uskoro devojčicinoj majci biti omogućeno da vidi snimak.

Printscreen/Facebook/Layna Marie
 

- Ranije je saopšteno da ćemo udovoljiti njenom zahtevu da pogleda snimak nadzora škole u ​​odgovarajuće vreme, ali ne dok je krivična istraga u toku - rekao je portparol za "Post" ove nedelje.

- Istraga je završena i biće napravljeni dogovori u bliskoj budućnosti da gospođi Loalbo bude prikazan snimak - dodao je predstavnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike