Švajcarski klimatski aktivisti blokirali saobraćaj i zalepili se za auto-put kod Gotardskog tunela (FOTO/VIDEO)

07.04.2023

14:52

0

Policija je nakon 30 minuta sa auto-puta uklonila sedmoro demonstranata koji su držali veliki transparent na kojem je pisalo ''Obnovite'' i uhapsila ih

Švajcarski klimatski aktivisti blokirali saobraćaj i zalepili se za auto-put kod Gotardskog tunela (FOTO/VIDEO)
Klimatski aktivisti blokirali auto-put - Copyright Profimedia

Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promena danas su zaustavili saobraćaj na glavnoj ruti podno švajcarskih Alpa, protestujući i zahtevajući da se preduzmu hitni koraci protiv globalnog zagrevanja.

Demonstranti, pripadnici grupe ''Obnovimo Švajcarsku'', zalepili su se za površinu auto-puta oko severnog ulaza u Gotardski tunel, koji, sa dužinom od 17 kilometara, predstavlja jedan od glavnih puteva koji povezuju Švajcarsku sa Italijom i predstavlja takozvano usko grlo za putnike koji putuju iz severnijih delova Evrope ka jugu, prenosi Rojters.

Policija je nakon 30 minuta sa auto-puta uklonila sedmoro demonstranata koji su držali veliki transparent na kojem je pisalo ''Obnovite'' i uhapsila ih.

Iz policije je saopšteno da je saobraćaj normalizovan, uprkos tome što je lepljenje demonstranata za auto-put izazvalo kilometarske kolone.

- Pokret "Obnovimo Švajcarsku" vratio se na ulice. Ovo je apel našim sugrađanima. Zatražimo zajedno da švajcarska vlada konačno proglasi vanredno stanje zbog klimatskih promena - objavljeno je danas na Tviter nalogu grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike