Uhapšena devojka koja se sumnjiči za ubistvo Tatarskog! Iznajmila stan u blizini, pa se predstavila kao njegova obožavateljka

03.04.2023

10:06

1

Autor: N.P.

"Da li je ovo bomba", našalili su se okupljeni u kafiću ne znajući da će nekoliko minuta kasnije sve zaista da odleti u vazduh

Uhapšena devojka koja se sumnjiči za ubistvo Tatarskog! Iznajmila stan u blizini, pa se predstavila kao njegova obožavateljka
Vladlen Tatarski i Darija Trepova koja je uhapšena - Copyright Telegram/Shot, Profimedia

Darija Trepova, koja se sumnjiči da je ubila ruskog vojnog izveštača Vladlena Tatarskog u eksploziji u Sankt Peterburgu, uhapšena je u Rusiji.

 

Ona je iznajmila stan nedaleko od mesta na kome je odjeknula bomba, saznaju ruski mediji. Uhapšena je u drugom iznajmljenom stanu.

Podsetimo, Tatarski je u kafiću prisustvovao jednom javnom događaju, a na poklon je dobio i gipsanu statuu u kojoj je, kako se sumnja, bila sakrivena eksplozivna naprava. Trepova je snimljena kako nosi jednu kutiju i veruje se da je upravo ona donela statuu.

Tatarski je poginuo, a povređeno je još najmanje 30 ljudi. 

Sumnja se da je nakon eksplozije Trepova otšla do stana, presvukla se, promenila izgled i pobegla.

Ruski mediji prenose da je Trepova još ranije bila na radaru Istražnog komiteta jer je učestvovala na skupovima protiv ruske vojne operacije u Ukrajini. Njeni prijatelji kažu da je studirala medicinu i da je radila nekoliko poslova.

Kada je izbio sukob u Ukrajini, nakratko je napustila Rusiju i nekoliko meseci je provela u Gruziji. Jedna prijateljica je rekla da joj je Trepova kazala da planira da preko Turske ode u Ukrajinu.

Navodi se i da je razmenila nekoliko poruka sa Tatarskim i da je prisustvovala događajima na kojima je on gostovao. Prema jednoj verziji, sumnja se da Trepova nije bila svesna da je u statui bila bomba i da ju neko iskoristio za likvidaciju izveštača. 

Prethodno je javljeno i da je vlasnik kafića, u kome se dogodio napad, šef "Vagnera", Jevgenije Prigožin, koji je to sam i potvrdio.

- Tačno je, dao sam kafić patriotskom pokretu "Cyber Front Z" i oni su tamo održavali brojne seminare i skupove. Najverovatnije se ova tragedija dogodila na jednom seminaru - rekaoje Prigožin.

"Da li je ovo bomba?"

Jedna od žena koja je bila u kafiću u kome je ubijen Tatarski opisala je šta se događalo pre eksplozije.

Kako je navela, pojavila se devojka koja se predstavila kao Nastja, a rekla je da je naslikala razglednice sa likom Tatarskog, kao i da je sama napravila statuu jer studira na Akademiji umetnosti.

- 'Da li je ovo bomba?' upitao je neko na ulazu i svi smo se nasmejali. I devojka se smejala - rekla je žena.

Upravo ta statua je završila u rukama Tatarskog.

Još jedan svedok je opisao da je veče normalno teklo, nekih sat vremena, pre nego što se pojavila devojka i Tatarskom uručila poklon.

- Sedeli smo sat vremena, sve je bilo mirno. Tatarski je pričao o svojim aktivnostima, a onda mu je jedna obožavateljka dala statuu i tada je prasnulo. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, pa i policija - rekao je. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike