Bugarska: Dva vodeća saveza bez komentara nakon današnjih izbora

02.04.2023

23:45

0

Izlazne ankete Galup grupe pokazale su da je koalicija CC-DC osvojila 25,6 odsto, dok je GERB-UDF osvojio 24,8

Bugarska: Dva vodeća saveza bez komentara nakon današnjih izbora
Ilustracija - Copyright ATAImages/ A.A.

Bugarski savez Nastavljamo promene i Demokratska Bugarska (CC-DB) nisu se oglašavali večeras povodom izlaznih anketa nakon današnjih parlamentarnih izbora, već su saopštili da će sačekati da se glasovi izbroje, pa će da komentarišu.

- Komentarisaćemo izbore kada budemo imali rezultate, što se neće desiti danas - naveli su iz CC-DB, prenela je bugarska agencija BTA.

CC-DB su u početku glasanja vodili u izlaznim anketama, međutim, nakon što je prebrojano više glasova, pali su na drugo mesto iza koalicije GERB-UDF, koji predvodi bivši premijer Bojko Borisov.

Ni u GERB-u nisu dali zvanične komentare nakon tri od četiri izlazne ankete. Jedini komentar dala je portparolka GERB-a Sevdalina Arnaudova koja je rekla da je najviše što je savez CC-DC postigao u pokušaju da pobedi je da budu rame uz rame sa GERB-om.

Izlazne ankete Galup grupe pokazale su da je koalicija CC-DC osvojila 25,6 odsto, dok je GERB-UDF osvojio 24,8. Inicijalni rezultati petih prevremenih izbora u prethodne dve godine biće poznati sutra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike