Izlazne ankete: Reformistički blok vodi na izborima u Bugarskoj!

02.04.2023

20:20

0

Blok desnog centra GERB bivšeg premijera Bojka Borisova je na drugom mestu sa oko 24,7 odsto glasova na petim parlamentarnim izborima u dve godine

Izlazne ankete: Reformistički blok vodi na izborima u Bugarskoj!
Izbori / Ilustracija - Copyright ATAImages/ A.A.

Pro-zapadni reformistički blok koji čine partije Nastavljamo promene (PP) i Demokratska Bugarska (DB) osvojio je najviše glasova na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima, sa oko 25,3 odsto glasova, pokazale su izlazne ankete agencije Galup.

Blok desnog centra GERB bivšeg premijera Bojka Borisova je na drugom mestu sa oko 24,7 odsto glasova na petim parlamentarnim izborima u dve godine, preneo je Rojters.

Britanska novinska agencija dodaje da se očekuje da će reformistički blok imati poteškoća da pronađe koalicione partnere, posebno zbog njihove duboke antipatije prema Borisovu, koga optužuju za ukorenjavanje korupcije u zemlji tokom njegove decenijske vladavine koja se završila u aprilu 2021. godine.

Podsetimo, u Bugarskoj se danas održavaju prevremeni parlamentarni izbori, a izlaznost do 16.00 bila je 27,27 odsto, saopštila je portparolka Centralne izborne komisije Rosica Mateva.

Najniža izlaznost bila je u Slivenu, na jugoistoku Bugarske - 21,99 odsto, dok je najveća bila u sofijskoj 23. izbornoj jedinici - 34,59 odsto, prenela je bugarska agencija BTA.

Izlaznost na prošlim parlamentarnim izborima u oktobru 2022. godine u 16.00 bila je 25,58 odsto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike