Serijski silovatelj pobegao iz zatvora tako što je lažirao svoju smrt, a za to se saznalo tek mesecima kasnije

28.03.2023

13:36

0

Autor: N.P.

Tabo Bester je na slobodi skoro godinu dana

Serijski silovatelj pobegao iz zatvora tako što je lažirao svoju smrt, a za to se saznalo tek mesecima kasnije
Tabo Bester je i dalje na slobodi - Copyright Youtube/eNCA

Južnoafrička policija traga za silovateljem koji je pobegao iz zatvora tako što je lažirao sopstvenu smrt.

Istražitelji su verovali da je Tabo Bester preminuo nakon što se zapalio u privatnom zatvoru u Bloemfontejnu prošlog maja, ali je kasnije utvrđeno analizom DNK da ljudski ostaci, pronađeni u njegovoj ćeliji, uopšte nisu njegovi.

- Prioritet nam je da utvrdimo kako je uspeo da inscenira svoju smrt - rekla je portparolka policije Atelnda Mat u ponedeljak.

Bester je prozvan silovateljem sa Fejsbuka jer je žrtve vrebao na ovoj društvenoj mreži pre nego što bi ih napastvovao i opljačkao. Najmanje jedna žrtva je preminula. Na doživotnu kaznu zatvora za silovanje, pljačku i ubistvo je osuđen 2012. godine.

Policija je ovog vikenda saopštila da je autopsija pokazala da je osoba pronađena u njegovoj ćeliji preminula usled udarca u glavu pre nego što je ubijena. Otvorena je istraga o ubistvu.

Slučaj je izazvao bes u Južnoj Africi gde grupe za prava žena dugo optužuju vladu da ne čini ništa da se zaustavi nasilje.

Od oktobra do decembra zabeleženo je više od 12.000 silovanja širom zemlje.

Sumnje o Besterovoj smrti su se pojavile tek prošlog novembra kada su lokalni mediji objavili sliku na kojoj se vidi kako kupuje u prodavnici u Johanesburgu. Nekoliko žena je izjavilo da ih je kontaktirao preko društvenih mreža.

Osim toga, navodi se da je Bester iz zatvora, pod lažnim imenom, vodio posao tako što se predstavljao kao direktor fantomske produkcijske kompanije "21st Century Media".

Kompanija je 2018. promovisala jedan događaj, navodeći i neke holivudske zvezde, ali se ispostavilo da se radi o prevari.

Policija je zatražila pomoć od građana jer žele da uhvate i Besterove saučesnike, koje je očigledno imao. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike