Mafijaš zavezao čaršave i pobegao iz zatvora: A mislili smo da se ovo događa samo u filmovima (VIDEO)

28.02.2023

10:36

0

Autor: N. Pavlović

Navodno, radi se o zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem

Mafijaš zavezao čaršave i pobegao iz zatvora: A mislili smo da se ovo događa samo u filmovima (VIDEO)
Raduano je dobro isplanirao svoje bekstvo - Copyright Youtube/The Telegraph

Mafijaš Marko Raduano (40) pobegao je iz zatvora na Sardiniji tako što je zavezao nekoliko čaršava i spustio se niz prozor.

Nadzorne kamere su snimile ovo filmsko bekstvo, a može se videti kako se Raduano spustio zahvaljujući čaršavima, potom skočio na travu i pobegao.

Dva sata niko nije primetio da ga nema, a kako se nije vratio u svoju ćeliju nakon odmora, koji je redovno provodio u biblioteci, podigla se uzbuna.

Inače, Raduano je odležao četiri i po godine, od 18 na koliko je osuđen, zbog trgovine drogom, a čeka ga i suđenje za ubistvo. Njegova kriminalna organizacija je poznata po nasilju. Često bi žrtvama raznosili glave vatrenim oružjem kako ne bi mogli da im upriliče sahrane sa otvorenim kovčezima.

Mafijaš je važio za uzornog zatvorenika kome je data privilegija da radi u biblioteci na spratu.

Sumnja se da su mu upravo sati provedeni u biblioteci omogućili da osmotri situaciju kroz prozor i da nauči smene stražara koji patroliraju pored zida zatvora. Na taj način je pobegao baš u vreme kada nije bilo nikoga od zatvorskog osoblja kod zida niz koji se spustio.

Kako se navodi, smenu straže je iskoristio da uzme ključeve i otključa vrata koja vode do spoljnog zida. Potom je zavezao čaršave, spustio se na travnjak i provukao se ispod metalne ograde.

- Bekstvo iz jednog od najobezbeđenijih zatvora u Italiji se dogodilo zbog manjka osoblja - rekao je šef ogranka Udruženja zatvorskih čuvara Đovani Vilja.

Napomenuo je da mesecima upozoravaju na nedostatak ljudstva u kaznenim ustanovama.

Mediji su preneli da oko 50 članova osoblja obezbeđuje 180 zatvorenika i da trenutno ne postoji niko ko prati nadzorni sistem, odnosno, kamere.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike