Babuni gađali planinare kamenjem, pa gurnuli i stenčugu od 60 kg: Trojici muškaraca polomljene noge!

13.03.2023

13:38

0

Autor: N.P.

Majmuni su se razbesneli kada su videli da je sedam muškaraca zašlo na njihovu teritoriju

Babuni gađali planinare kamenjem, pa gurnuli i stenčugu od 60 kg: Trojici muškaraca polomljene noge!
Copyright Printscreen/Wilderness Search and Rescue

Tri planinara zadobila su prelome nogu kada ih je napala grupa babuna na obroncima planine Banhoek u Južnoj Africi, gađajući ih ogromnim kamenicama.

Majmuni su se razbesneli kada su videli da je sedam muškaraca zašlo na njihovu teritoriju, pa su počeli da ih gađanju kamenjem.

Printscreen/Wilderness Search and Rescue
Helikopter je izbavio trojicu planinara

Planinari su stigli do vodopada, a dvojica su počela da se spuštaju dalje niz područje, međutim, petorica su se odjednom našla na udaru kamenja.

Navodno, između njih je pala i kamenčuga od 60 kilograma. Pošto je pukla pri udaru o tlo, veoma oštri delići stene su poleteli poput šrapnela i polomili noge trojici muškaraca. Oni su se odmah stropoštali na zemlju u agoniji.

Četvrti planinar je povređen, a peti je zamalo pao sa litice.

Ni tu nije bio kraj njihovim nevoljama jer su ih babuni ponovo zasuli kamenjem. Jedan planinar je uspeo da pozove pomoć i uskoro su tri muškarca, sa najtežim povredama, helikopterom prebačena na bezbedno, a ostatak grupe se sam spustio niz litice.

Printscreen/Wilderness Search and Rescue
 

- Pohvaljujemo nepovređene planinare koji su ostali mirni i pomogli svojim ranjenim saputnicima kojima želimo brz oporavak - naveli su iz spasilačke službe.

Kako kažu stručnjaci, babuni mogi biti veoma razdražljivi ukoliko se suoče sa stvarima na koje nisu navikli. Da li su namerno bacali kamenje na ljude ili su slučajno pokrenuli veći odron ne može tačno da se utvrdi. Ipak, smatra se da tolika količina kamenja nije mogla slučajno da se pokrene

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike