Reakcije Moskve na izjavu poljskog ambasadora: Da li je Varšava sigurna da Vašington želi da ratuje?

19.03.2023

23:15

0

Poslanik Mihail Šeremet pozvao poljske vlasti da se "ne igraju vatrom“ govoreći o potencijalnom sukobu s Rusijom

Reakcije Moskve na izjavu poljskog ambasadora: Da li je Varšava sigurna da Vašington želi da ratuje?
Kremlj - Copyright 24sedam/Profimedia

Poljska se, saopštavajući da je spremna da ratuje protiv Rusije u Ukrajini, nada podršci Sjedinjenih Američkih Država, ali treba da se zapita da li je Vašington spreman da ratuje, napisao je na svom Telegram kanalu ruski senator Aleksej Puškov.

Prethodno je ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Rosciševski za televizijski kanal LCI izjavio da će Varšava stupiti u sukob s Rusijom u slučaju da Ukrajina pretrpi poraz.

"Veoma samouverena izjava ambasadora Poljske u Parizu. Prvi put je na jeziku poljskog zvaničnika ono što je rukovodiocima te zemlje odavno na umu. Ipak, sva 'hrabrost' Poljaka gradi se na podršdži SAD. Da li je Varšava sigurna da je Vašington spreman da ratuje?“, naveo je Puškov.

Poslanik Državne dume Rusije s Krima Mihail Šeremet pozvao je poljske vlasti da se "ne igraju vatrom“ govoreći o potencijalnom sukobu s Rusijom, jer to "ne samo da je glupo, nego je i smrtno opasno“.

"Poljska ne treba da se igra vatrom tako samouverenim saopštenjima. (Predsednik Poljske Andžej) Duda treba jednom i za svagda da shvati besmislenost agresije prema Rusiji. Poljska treba da shvati da je napad na zemlju s raketnim štitom ne samo glupo, nego i smrtno opasno“, rekao je Šeremet za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, u SAD su svesni da je Ukrajina već izgubljen projekat, zbog čega su spremni da bace poljski narod u „đavolju ratnu peć“.

„Rusija ima neophodno oružje da razornim udarom strateških snaga naruši planove protivnika i da prekine bilo kakvu agresiju“, naglasio je poslanik.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike