Zelenski pokušao da se sastane sa Putinom, pa je ismejan zbog toga! Predsednik Ukrajine želi da bude tamo gde ne pripada!

15.01.2022

17:39

0

Ova inicijativa je "još jedan neuspeli pokušaj samopromocije"

Zelenski pokušao da se sastane sa Putinom, pa je ismejan zbog toga! Predsednik Ukrajine želi da bude tamo gde ne pripada!
zelenski - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Ruski senator Aleksej Puškov ismejao je pokušaj ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se sastane sa predsednicima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimirom Putinom i Džozefom Bajdenom u trilateralnom formatu.

- Zelenski pokušava da uđe u prvu ligu kojoj ne pripada. Takvi pregovori nikome nisu potrebni osim njemu – a to nije dovoljno - napisao je Puškov na Telegramu.                                                    

Kako je dodao, ova inicijativa je "još jedan neuspeli pokušaj samopromocije".

- Zelenski ne želi ili ne može da shvati da Ukrajina nije zaseban nezavisni subjekt zapadne politike, nego njen dodatak - prokomentarisao je ruski senator.

Kako je ranije saopštio šef administracije ukrajinskog predsednika Andrej Jermak, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio je američkom lideru Džozefu Bajdenu da organizuju trilateralni virtuelni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Međutim, u Kremlju kažu da iz Vašingtona nisu dobili predlog za sastanak.           


Bonus video    

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike