"Vagon je goreo, a deca su dozivala upomoć, a onda su izgoreli unutra!" Stravična ispovest Vase koja je preživela sudar vozova

13.03.2023

17:30

0

Autor: M. Vu.

Nova šokantna svedočanstva izlaze na videlo u vezi sa tragedijom voza u Tempeu kod Larisa

"Vagon je goreo, a deca su dozivala upomoć, a onda su izgoreli unutra!" Stravična ispovest Vase koja je preživela sudar vozova
Vasa je ispričala kako je izgledao sudar vozova - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Nova šokantna svedočanstva izlaze na videlo u vezi sa tragedijom voza u Tempeu kod Larise. Vasa Kokali, koji se vozila u trećem vagonu i preživela kobnu nesreću , pričala je za ANT1 kako je uspela da izađe živa iz olupine Intersitija 62.

- Bila sam zarobljena. Došao je mladić i pomogao mi. Dao mi je svoj mobilni telefon da pozovem svoju porodicu, uspela sam da dođem do prozora, upotrebim ga kao baterijsku lampu, polomili smo prozore i tako smo izašli. Kada smo izašli napolje videli smo haos - rekla je Kokali.

Vasa je rekla da joj je najteže palo kada je videla mališane kako dozivaju u pomoć. 

- Deca su bila zarobljena, videli smo ih i nismo mogli ništa da uradimo. Pokušali smo da oslobodimo neke studente, ali bilo je nemoguće. Sišli smo sa voza - rekla je ova Grkinja. 

A onda je opisala scenu koja ju je slomila.

- Videla sam devojku u lošem stanju. Izvukli su je iz voza na nosilima, prebacili su je preko ograde i ona je ležala oko 45 minuta na asfaltu. Nikada neću zaboraviti njenu kosu plavu umrljanu krvlju. Posle sat vremena je došlo oko 10 vozila Hitne pomoći, ali lekar je nije video. Samo su prolazili pored nje. Ne znam da li je preživela.

Kada se Vasa izmakla od mesta nesreće, tek tada je bila svesna u kakvoj je nesreći učestvovala. 

- Nije bilo cele jedne strane vagona, dok je drugi vagon bio u plamenu. Čuli smo decu koja viču „upomoć“. Uzvikivali su „ovde“,ali nismo mogli da dođemo do njih. Posle smo čuli da su svi preminuli tu. Sve je bilo kao košmar - dodala je Kokali.

Da podsetimo, najmanje 57 ljudi je poginulo kada su se dva voza direktno sudarila u centralnoj Grčkoj, u najsmrtonosnijoj železničkoj nesreći u zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike