Ubica pobegao iz sudnice! Čim su mu skinuli lisice, počeo je da trči, potera trajala dva sata (VIDEO)

11.03.2023

15:59

0

Sigurnosne kamere u zgradi suda snimile su trenutak bega

Ubica pobegao iz sudnice! Čim su mu skinuli lisice, počeo je da trči, potera trajala dva sata (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Washington County Sheriff's Office - Oregon

Optuženi ubica iz Oregona pobegao je od policije iz zgrade suda tokom prethodnog suđenja prošlog meseca.

Edi Viljalobos (28), koji je optužen za ubistvo 33-godišnjeg Artemija Guzmana-Olvere 2021. godine, pobegao je 27. februara iz suda okruga Vašington tokom procesa izbora porote.

Sigurnosne kamere u zgradi suda snimile su dva policajca dok su Viljalobosa sprovodili u sudnicu pre nego što su ga smestili u stolicu, skinuvši mu lisice sa nogu i ruku.

Državni zakon nalaže da sve optužene osobe budu oslobođene lisica dok su pred porotom, tako da ograničenja ne bi promenila odluku porotnika.

- Oni su uklonjeni zbog zakona Oregona. Kada je neko na suđenju i dok traje bilo koji postupak tokom njega, uključujući izbor porote, zakon Oregona zahteva od nas da uklonimo okove, i mi smo to, očigledno, uradili - rekao je narednik za komunikacije šerifa okruga Vašington Danni Dipjetro.

Bilo je potrebno nekoliko sekundi da se Viljalobos vrati svojim kriminalnim putevima.

Brzo je ustao i jurnuo ka vratima u zadnjem delu prostorije, jureći kroz hodnike na prvom spratu i izlazeći kroz ulaz namenjen isključivo osoblju, dok su dva policajca jurila za njim.

Usledila je dvočasovna potraga za Viljalobosom, zbog čega je lokalnim stanovnicima bila poslata poruka da se sklone na sigurno mesto.

Policija je dva puta ugledala Viljalobosa i tada je krenula u potresu, ali je on u oba slučaja uspeo da pobegne.

Policajci su ga tražili uz pomoć dronova, jedinica K-9 i dve lokalne policijske uprave, navodi se u saopštenju za javnost.

Washington County Sheriff's Office (Oregon)
Edi Viljalobos

Stanovnik stambenog kompleksa dojavio je policiji da je muškarac pokušao da provali vrata i Viljalobos je pronađen kako se krije ispod ćebeta u praznom stanu.

Viljalobosu je trebalo da se sudi početkom marta za to što je nasmrt izbo Guzman-Olveru 10. aprila 2021. i ubo drugog čoveka koji je bio u kritičnom stanju.

Viljalobos, koji je bio suočen sa nekoliko optužbi, uključujući ubistvo drugog stepena i nezakonitu upotrebu oružja, biće optužen za još nekoliko nedela, uključujući i bekstva iz suda, bekstvo drugog stepena i optužbu za provalu.

U vreme bekstva u sudnici nije bilo porotnika, a Viljalobos je vraćen u zatvor okruga Vašington nakon hapšenja i čekaće na nastavak suđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike