Policija jurila begunca, on se sudario sa drugim autom, pa se sa njim zakucao u zgradu! Ona se odmah urušila na njih (VIDEO)

03.03.2023

12:40

0

Pored dvojice vozača, još tri osobe su povređene u teškom udesu

Policija jurila begunca, on se sudario sa drugim autom, pa se sa njim zakucao u zgradu! Ona se odmah urušila na njih (VIDEO)
Incident u Baltimoru - Copyright Printscreen Youtube/Maryland OAG Independent Investigations Division

Snimci objavljeni u četvrtak pokazuju trenutak kada je ukradeni automobil usmrtio pešaka da bi se potom sa drugim automobilom zakucao u ivicu zgrade u Baltimoru, koja se odmah srušila na njega.

Nestvarna scena dogodila se 8. februara dok su američki policajci pokušavali da zaustave vozača optuženog za krađu "hjundai sonate", navode zvaničnici.

Snimak "hjundaija" koji juri i razornog sudara objavila je kancelarija državnog tužioca Merilenda, koja ispituje incident.

"Hjundai" se zakucao u drugo vozilo kad je vozač prošao kroz crveno svetlo, što je dovelo do toga da oba automobila udare u pešaka i praznu zgradu koja se odmah urušila i zatrpala ih, vidi se u snimku.

Muškarac iz Baltimora Alfred Finčer (54) proglašen je mrtvim na licu mesta, a policija je uhapsila vozača "hjundaija", saopšteno je.

U snimku se vidi kako policajci dolaze do ruševina dok viču na osumnjičenog da digne ruke u vazduh dok izlazi iz automobila. Takođe se vidi da policajci žure da iskopaju ostale zarobljene u ruševinama.

Osumnjičeni Šon Li Branson optužen je za krađu automobila odmah nakon incidenta, navodi se u izveštajima.

Pored dvojice vozača, još tri osobe su povređene u teškom udesu, izvestio je Si-Bi-Es Baltimor.

Zamenik komesara policije u Baltimoru Ričard Vorli rekao je na konferenciji za novinare posle nesreće da ne veruje da su policajci jurili za automobilom, već da su umesto toga „pokušali da ga zaustave", preneo je „Baltimor San".

Policijska politika Baltimora navodno diktira policajcima da ne smeju da jure automobil ako je prekršaj imovinski zločin, uključujući krađu automobila, ali da mogu to da urade ako osumnjičeni predstavlja neposrednu pretnju i ako postoji verovatan uzrok da su akcije osumnjičenog dovele do smrti ili teške povrede žrtve pre potere. Različiti faktori se takođe uzimaju u obzir kada se odlučuje da li će automobil da se juri, preneo je list.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je do smrtonosne nesreće došlo nakon „pokušaja zaustavljanja saobraćaja".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike