Islamska država preuzela odgovornost za samoubilački bombaški napad u Pakistanu: Bombaš se motociklom zabio u kamion, izginuli policajci!

06.03.2023

21:00

0

Zvaničnici bolnice naveli su da je najmanje sedam policajaca ranjeno u poslednjem u nizu napada usmerenih na policijske službenike u Pakistanu

Islamska država preuzela odgovornost za samoubilački bombaški napad u Pakistanu:  Bombaš se motociklom zabio u kamion, izginuli policajci!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Hadi Mizban

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad u jugozapadnom Pakistanu, u kojem je danas stradalo devet policajaca, saopštiila je SITE Intelligence grupa, koja prati islamiske ekstremiste.

Kako prenosi Rojters, napad se dogodio kada se bombaš samoubica motociklom zabio u policijski kamion u Sibiju, gradu udaljenom oko 160 kilometara istočno od Kvete, glavnog grada provincije Beludžistan.

- ISIS tvrdi da je izvršen samoubilački napad u Sibiju u Beludžistanu - objavila je na Tviteru direktorka SITE Rita Kac.

AP Photo/Khalid Mohammed, File
 

Zvaničnici bolnice naveli su da je najmanje sedam policajaca ranjeno u poslednjem u nizu napada usmerenih na policijske službenike u Pakistanu.

Beludžistan je velika, siromašna i malo naseljena provincija jugozapadnog Pakistana, koja se graniči sa Avganistanom i Iranom.

Dugo je bio poprište etničkog, sektaškog i separatističkog nasilja. Etnički beluški gerilci se decenijama bore protiv vlasti, optužujući je za eksploataciju bogatih gasnih i mineralnih resursa Beludžistana, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike