Rastu zastrašujuće brojke u Turskoj nakon zemljotresa: Broj poginulih premašio 46. 000!

06.03.2023

19:36

0

Erdogan je izrazio saučešće porodicama poginulih ljudi

Rastu zastrašujuće brojke u Turskoj nakon zemljotresa: Broj poginulih premašio 46. 000!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su pogodili jug Turske 6. februara popeo se na 46.104, izjavio je danas predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je ovo saopštio nakon sastanka vlade Turske, dodajući da su se zemljotresi dogodili tokom "teških zimskih meteoroloških uslova", prenela je turska televizija TRT.

On je još jednom izrazio saučešće porodicama poginulih ljudi u zemljotresu, koji je, računajući i susednu Siriju, odneo blizu 53.000 života. 

Podsetimo, razorni zemljotresi koji su pogodili Tursku i Siriju , kao i potresi koji su kasnije usledili, odneli su mnogo života.

Tanjug/AP Photo/Mehmet Mucahit Ceylan)
 

Ipak, već sada saglasni su svi da je šteta veća od one iz 2011. godine kada je zemljotres pogodio Fukušimu u Japanu i izazvao katastrofu veću i od Černobilja.

Takođe, Erdogan je izjavio ranije da je u prošlomesečnim razornim zemljotresima koji su pogodili jug zemlje srušeno ili u velikoj meri oštećeno više od 214.000 zgrada, javlja Anadolija.

- U ovom trenutku utvrđeno je da imamo 608.000 odvojenih sekcija u 214.000 zgrada koje su se srušile ili su teško oštećene i biće sve uklonjene - rekao je Erdogan.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike