Portparolka Bele kuće preimenovala Rusiju: Pogrešila zvanični naziv, odmah počelo ismevanje na društvenim mrežama (VIDEO)

04.03.2023

10:52

0

Prema zvaničnom transkriptu sa brifinga, Žan-Pjer je zapravo mislila na Narodnu Republiku Kinu

Portparolka Bele kuće preimenovala Rusiju: Pogrešila zvanični naziv, odmah počelo ismevanje na društvenim mrežama (VIDEO)
Copyright AP Photo/Evan Vucci

Ruske diplomate su se podsmevale portparolki Bele kuće Karin Žan-Pjer nakon što je tokom brifinga za štampu u petak navela pogrešno zvanično ime njihove zemlje.

Žan-Pjer je napravila gaf dok je pričala o predstojećem sastanku američkog predsednika Džozefa Bajdena i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen u Beloj kući.

Sekretarka za štampu je rekla da će lideri razgovarati o „našem zajedničkom radu na rešavanju izazova koje postavlja Narodna Republika Rusija“, zaboravljajući da je zvanični naziv zemlje Ruska Federacija.

Prema zvaničnom transkriptu sa brifinga, Žan-Pjer je pogrešila i zapravo je mislila na Narodnu Republiku Kinu.

Ipak, snimak njene greške stigao je do društvenih medija, gde su je mnogi ismejali.

 

 

Dmitrij Poljanski, zamenik šefa misije Rusije pri UN, napisao je na Tviteru da nepostojeća država „mora biti neprijatelj Ujedinjenih Američkih Emirata i Britanske konfederacije!“

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, podelila je snimak na svom Telegram kanalu, napisavši „zombi apokalipsa“.

Slične stvari dešavale su se i predsedniku SAD. U martu je Bajden pomešao Ukrajinu sa Rusijom tokom razgovora sa istoričarkom Heder Koks Ričardson. On je tvrdio da je predsednik Vladimir Putin odlučio „da samo napadne Rusiju“. Kasnije se ispravio.

U govoru u novembru Bajden je rekao „rat u Iraku“ govoreći o sukobu u Ukrajini, pre nego što se ispravio.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike