Ko su teroristi koji su upali u Rusiju i ubili dvoje ljudi: Predvodi ih poznati nacista koji se bori na strani Ukrajine (VIDEO)

02.03.2023

17:30

1

Autor: N.P.

Jedan od stradalih je vozio troje dece do autobuske stanice kada su se našli pod vatrom

Ko su teroristi koji su upali u Rusiju i ubili dvoje ljudi: Predvodi ih poznati nacista koji se bori na strani Ukrajine (VIDEO)
Copyright Twitter/Printscreen

Na teritoriju Rusije, u pograničnu Brjansku oblast, danas su upali ukrajinski napadači što je Kremlj okarakterisao kao teroristički akt.

Prema dostupnim informacijama, radi se o članovima Ruskog dobrovoljačkog korpusa koji je formiran u avgustu prošle godine. Na Vikipediji se može naći podatak da je to jedinica Teritorijalne odbrane Ukrajine koju sačinjavaju ruski desničarski dobrovoljci prebegli na stranu Ukrajine, a bore se u okviru zloglasnog bataljona Azov još od 2014. godine. Između ostalog, koriste simbole Ruske oslobodilačke armije koja je tokom Drugog svetskog rata ratovala na strani nacista.

Federalna služba bezbednosti (FSB) je saopštila da je u Klimovskom okrugu Brjanske oblasti pronađen veliki broj eksplozivnih naprava raznih vrsta i da se sprovodi čišćenje mina. Ruske vlasti su prethodno navele da su u tu pograničnu oblast ušli "ukrajinski diverzanti" i ubili dvoje civila, a jedno dete (11) je zadobilo prostrelnu ranu.

Jedan od stradalih je vozio troje dece do autobuske stanice kada su se našli pod vatrom. Vozač je stradao na mestu, a dečak je ranjen. Operisan je i nalazi se u stabilnom stanju. Drugo dvoje dece je uspelo da pobegne.

Napadači su u današnjem snimku rekli da ne neće ubijati civile.

- Prešli smo državnu granicu. Ne borimo se sa civilima, ne ubijamo nenaoružane ljude. Vreme je da ruski građani shvate da nisu robovi. Borite se! - poručili su.

Prema pojedinim informacijama, bio je to složen napad u kome je učestvovalo oko 50 ljudi. Jedan od napadača je identifikovan kao Denis Nikitin (38), prominentni fašista, rođen u Rusiji, koji se bori na strani Ukrajine. On je postavio danas i sliku na kojoj je bio odeven potpuno isto kao i teroristi iz drugih snimaka.

Nikitin je rođen u Moskvi, studirao je u Evropi i godinama živeo u Nemačkoj pre nego što se 2017. preselio u Ukrajinu. Okupio je oko sebe veliki broj zapadnjačkih nacionalista, pa i onih iz SAD. Poznat je i po organizovanju MMA turnira i osnivanju nacionalističkog modnog brenda "White Rex", a tu odeću često krase nacistički motivi. Smatra se da je Nikitin dobar prijatelj sa svim desničarski orijentisanim Rusima koji su se preselili u Ukrajinu.

U međuvremenu, savetnik ukrajinskog predsednika, Mihail Podoljak, nazvao je danas tvrdnje ruskih zvaničnika da je ukrajinska diverzantska grupa upala na teritoriju Rusije "klasičnom namernom provokacijom".

Putin: Ukrajinski napad u Brjansku je teroristički akt

Napad ukrajinskih diverzanata u pograničnoj Brjanskoj oblasti je teroristički akt, ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Danas su izvršili još jedan teroristički akt, još jedan zločin, ušli su u granično područje i otvorili vatru na civile. Videli su da je to civilni auto, videli su da tamo sede civili i deca, otvorili su vatru na njih - rekao je Putin.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike