Strašna tragedija u Grčkoj: Sudar vozova odneo najmanje osam života, strahuje se od novih žrtava (FOTO)

01.03.2023

00:13

0

Grčki javni servis ERT prenosi da je do nesreće došlo kada je teretni voz koji je saobraćao na relaciji od Soluna do Atine naleteo na međugradski putnički voz koji je išao iz Atine prema Solunu

Strašna tragedija u Grčkoj: Sudar vozova odneo najmanje osam života, strahuje se od novih žrtava (FOTO)
Copyright AP Photo/Vaggelis Kousioras

Teška železnička nesreća desila se u dolini Tempe, nedaleko od grada Larisa u Grčkoj, kada su se sudarila dva voza, jedan teretni i jedan putnički. 

Prema očevicima, došlo je i do eksplozije. 

Policija i vatrogasci su na licu mesta i rade na oslobađanju putnika zarobljenih u vagonima.

Najmanje osmoro ljudi je izgubilo život, a preko dvadesetoro je povređeno. Vojne bolnice u Atini i Solunu su u pripravnosti.

Grčki javni servis ERT prenosi da je do nesreće došlo kada je teretni voz koji je saobraćao na relaciji od Soluna do Atine naleteo na međugradski putnički voz koji je išao iz Atine prema Solunu.

Ministar zdravlja Grčke, Tanos Plevris, je hitno otišao u Gradsku bolnicu u Larisi gde je organizovan prijem povređenih, dok je generalni sekretar za saobraćaj, Janis Ksifaras, na putu ka mestu nesreće. 

Ova nesreća ukazuje na potrebu za daljim unapređenjem sigurnosti u železničkom saobraćaju i većim ulaganjima u modernizaciju infrastrukture kako bi se smanjio rizik od ovakvih tragedija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike