Barselona pod snegom: Oluja Hulijeta donela probleme španskim ostrvima (VIDEO)

28.02.2023

11:19

0

Postoji i izuzetan rizik zbog nemirnog mora

Barselona pod snegom: Oluja Hulijeta donela probleme španskim ostrvima (VIDEO)
Copyright Profimedia

Oluja Hulijeta na Balearskim ostrvima u Španiji ne jenjava. 

Snažan vetar, kiša i sneg izazvali su povremene prekide u snabdevanju električnom energijom, blokirali petnaestak puteva i doveli do izlivanja bujičnih tokova, posebno na Majorki. 

Državna meteorološka agencija (Aemet) izdala je crveno upozorenje u planinskom području Sijera de Tramontana de Majorka, gde se predviđaju snežne padavine koje će doneti oko 40 centimetara snežnog pokrivača. 

Agencija je navela da postoji i izuzetan rizik zbog nemirnog mora u toj oblasti i na severu i severoistoku ostrva, sa talasima i do osam metara visine. 

U ostatku Majorke i Menorke na snazi je narandžasto upozorenje zbog nemirnog mora, a na Ibici i Formenteri žuto.

Obilne kiše koje su padale tokom cele noći u Palmi oštetile su asfalt u Avenidasu, arteriji koja prolazi kroz centar glavnog grada Baleara. 

Rupa prečnika oko osam metara dovela je do prekida saobraćaja u pravcu avenije Alemanija i Plaza de Espanja, tako da je samo jedna traka otvorena za autobuse i vozila hitne pomoći. 

Istovremeno, oluja Hulijeta donela je sneg u Barseloni. Drugi put ove godine, najviši deo katalonske prestonice - planinski venac Kolserola, probudio se pod snežnim pokrivačem koji se formirao tokom noći.  Na vrhu grada sneg je "prekrio" crkvu Tibidabo.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike