Četiri pakistanska migranta nestala nakon brodoloma u Italiji!

27.02.2023

23:55

0

Projekat Ujedinjenih nacija za nestale migrante registrovao je više od 17.000 smrtnih slučajeva

Četiri pakistanska migranta nestala nakon brodoloma u Italiji!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Vincenzo Circosta

Pakistanska kancelarija za spoljne poslove saopštila je danas da su četiri građana te države nestala, a da je 16 preživelo nakon što je čamac koji je  prevozio migrante u Evropu udario na stene u blizini južne italijanske obale, kada je poginulo na desetine ljudi.

Italijanske vlasti i spasioci navode da su najmanje 62 osobe poginule u nesreći u nedelju, preneo je Rojters. Preživelo je 80 ljudi, ali se veruje da je više njih nestalo na osnovu procene da je na brodu bilo do 200 osoba.

Pakistanski premijer Šehbaz Šarif rekao je jutros da izveštaji sugerišu da se više od dve desetine Pakistanaca udavilo. Spasioci i agencije UN rekli su da su i mnogi Avganistanci putovali drvenom jedrilicom koja je došla iz Turske.

Agencija UN za izbeglice saopštila je da su prošle godine ljudi koji su putovali iz Turske činili oko 15 odsto dolazaka u Italiju morskim putem i da je skoro polovina onih koji su koristili ovu rutu bila iz Avganistana. Italija je jedna od glavnih tačaka sletanja za migrante koji pokušavaju da uđu u Evropu morskim putem, a mnogi žele da putuju u severne evropske zemlje.

Projekat Ujedinjenih nacija za nestale migrante registrovao je više od 17.000 smrtnih slučajeva i nestanaka u centralnom Mediteranu od 2014. godine, a procenjuje se da je više od 220 migranata izgubilo život umrlo ili nestalo u Sredozemlju ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike