Turska zabranila otpuštanja u 10 gradova posle zemljotresa!

22.02.2023

07:59

0

Turski parlament je 7. februara, na zahtev predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, uveo vanredno stanje na tri meseca

Turska zabranila otpuštanja u 10 gradova posle zemljotresa!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Hussein Malla

Turska je danas pokrenula privremenu šemu podrške zaradama i zabranila otpuštanja u 10 gradova, kako bi zaštitila radnike i preduzeća od finansijskih posledica razornih zemljotresa koji su pogodili jug zemlje ranije ovog meseca.

Kako se navodi u turskom Službenom glasniku, poslodavci čija su radna mesta teško ili umereno oštećena imaće koristi od ove pomoći kako bi delimično pokrili plate zaposlenih, kojima je skraćeno radno vreme, prenosi Rojters.

Uvedena je i zabrana otpuštanja u 10 pokrajina pogođenih zemljotresom, u kojima je vanredno stanje na snazi.

Turski parlament je 7. februara, na zahtev predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, uveo vanredno stanje na tri meseca.

Turska vlada je ponudila podršku za plate i uvela zabranu otpuštanja 2020. godine u pokušaju da ublaži ekonomske posledice pandemije virusa korona.

Srpski tim neprekidno učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih

Podsetimo, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Srbije bili su u Turskoj gde su učestvovali u aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj.

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri osobe, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i 2 osobe koje su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike