Kakva sreća u nesreći! Trudna žena se onesvestila tokom zemljotresa, a onda rodila devojčicu (VIDEO)

21.02.2023

18:23

0

Autor: M. Vu.

Trudna Sirijka sinoć je tokom dva zemljotresa jačine 6,4 i 5,8 stepeni po Rihterovoj skali uspela i da se onesvesti i porodi

Kakva sreća u nesreći! Trudna žena se onesvestila tokom zemljotresa, a onda rodila devojčicu (VIDEO)
Copyright Twitter_ ANADOLU AGENCY @anadoluagency

U svakoj nesreći postoji, ipak, tračak sreće! Trudna Sirijka sinoć je tokom dva zemljotresa jačine 6,4 i 5,8 stepeni po Rihterovoj skali uspela i da se onesvesti i porodi dok se sve oko nje treslo. 

Samo dve nedelje pošto je Tursku i Siriju pogodio stravičan zemljotres od kojeg se te dve zemlje nisu oporavile, u ponedeljak uveče su ih zadesila još dva potresa. 

Snimci koji su objavljivani na mrežama uplašili su mnoge. U turskoj provinciji Hataj narod je bežao glavom bez obzira dok su se zgrade rušile. Međutim, ta noć je bila posebno teška za trudnu Sirijku koja se onesvestila tokom zemljotresa, posle čega se porodila i na svet donela devojčicu.

 

Kada su spasioci sasvim slučajno naišli u porušeni kraj u mestu Defne, videli su trudnu ženu koja je bila u nesvesti. Hitnom akcijom su uspeli da je prebace u poljsku bolnicu gde se ona ubrzo porodila.

Devojčica je još je uvek u inkubatoru, a njena mama se dobro oseća.

 

 

Broj poginulih u dva snažna zemljotresa, koja su 6. februara pogodila jugoistok Turske, porastao je na 42.310, saopštila je danas turska Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD). Kako je navela, nakon zemljotresa usledilo je još 7.184 naknadnih potresa, prenosi Anadolija.

Snažni zemljotresi, jačine 7,7 i 7,6 stepeni Rihterove skale pogodili su Tursku 6. februara, a osetili su se i u Siriji, gde je više hiljada ljudi poginulo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike