Haos na aerodromima: Lufthanza zbog štrajkova otkazuje najmanje 1.200 letova (VIDEO)

16.02.2023

16:57

0

Portparolka Lufthanze Verdija Kristin Bel izjavila je da će kompanija obustaviti letove zbog jednodnevnog napuštanja zemaljske posade

Haos na aerodromima: Lufthanza zbog štrajkova otkazuje najmanje 1.200 letova (VIDEO)
Gužva na aerodromima - Copyright Foto: Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Avio-kompanija Lufthanza saopštila je danas da će otkazati najmanje 1.200 letova planiranih za petak zbog štrajkova na svojim glavnim čvorištima za poletanje, odnosno aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Kako prenosi Blumberg, štrajkovi, zajedno sa incidentom povezanim sa IT sektorom koji je doveo do prizemljenja Lufthanzinih aviona ove srede, predstavljaju poslednji u nizu problema za tu avio-kompaniju.

Portparolka Lufthanze Verdija Kristin Bel izjavila je da će kompanija obustaviti letove zbog jednodnevnog napuštanja zemaljske posade na dva najveća nemačka aerodroma.

 

 

- Zaposleni zajednički vrše pritisak na poslodavce, jer tokom prethodnih pregovora nisu postignuti rezultati - rekla je ona.

Blumberg navodi da štrajkovi potencijalno mogu da zakomplikuju putne planove za učesnike predstojeće Minhenske bezbjednosne konferencije.

Ponovljena obustava letova usledila je nakon slučajnog presecanja telekomunikacionih kablova u sredu, što je dovelo do prizemljenja Lufthanzine flote tokom većeg dela dana, a sutrašnji štrajk je poslednji u nizu prekida rada jer zaposleni traže bolje uslove rada zbog rastućih troškova života, navodi agencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike