Kadirov: Možemo da stignemo i do Kijeva ako Putin naredi! Zelenski je seoski satanista, sa njim ne treba pregovarati

13.02.2023

12:39

0

"Ja sam psiholog. Odlično shvatam ljude, mogao bih da utičem", poručio je Kadirov

Kadirov:  Možemo da stignemo i do Kijeva ako Putin naredi! Zelenski je seoski satanista, sa njim ne treba pregovarati
Ramzan Kadirov - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, file

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da bi ruske trupe mogle da dođu do Kijeva i da ga zauzmu ako bi stiglo naređenje predsednika.

- Imamo snagu koja može da stigne do Kijeva, da zauzme Kijev. Danas, ako bude naređenja Vrhovnog komandanta, naše jedinice Ministarstva odbrane, Nacionalne garde, policije, nema veze koje, imamo sve jedinice, sve do jednog su spremne. A dalje - kako predsednik odluči - naglasio je Kadirov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Prema njegovim rečima, Rusija se u Ukrajini ne bori punom snagom, ali ako se nastavi granatiranje ruske teritorije, moglo bi se izgubiti strpljenje.

Profimedia
 

- Da smo počeli bar sa 20 odsto, onda ovi gradovi koji su tamo, sva njihova mesta gde su raspoređeni, nikog nigde ne bi ostalo. A ako se ovo nastavi, dok budu pucali na našu teritoriju, izgubićemo strpljenje – i selam alejkum. Ako daju naređenje, brzo ćemo završiti, dobiće i Zelenski i Bajden i ostali šejtani - dodao je čečenski šef.

Kako je naveo, u okviru specijalne vojne operacije treba zauzeti Odesu i Harkov, kako bi se Rusija zaštitila.

"Seoski satanista"

On je dodao da je spreman da vodi pregovore sa Vladimirom Zelenskim jedan na jedan i da bi ga naterao da uradi ono što je potrebno. Ipak, misli da je Zelenski pogrešna osoba za pregovore.

- Smatram da je Zelenski terorista, seoski satanista, on je fašista. I mislim da je pogrešno pregovarati sa njim. E sad, da me samog pošalju do njega, onda bi bilo moguće pregovarati. Ja bih ga brzo ubedio. Brzo bih potpisao sve dokumente koji su potrebni. A praviti od njega heroja tamo, pregovarati sa njim, mislim da je to pogrešno - rekao je on.

Kadirov je objasnio da Zelenskom ne bi ništa rekao.

Stefan Rousseau/pool photo via AP
Vladimir Zelenski

- Ne bih ništa rekao i naterao bih ga da uradi ono što je potrebno. Ja sam psiholog. Odlično shvatam ljude, mogao bih da utičem - dodao je on.

Šef Čečenije dodao je da bi ga „stavio na svoje mesto“.

Isporuke tenkova

Govoreći o isporukama između 100 i 200 zapadnih tenkova Kijevu, Kadirov je ocenio da je to glupost i da je potrebno obučavati posadu.

- I, daće sto tenkova, daće dvesta tenkova - to ništa ne košta, to je glupost. Tamo je potrebno staviti toliko posada, treba ih obučavati. A tenk danas nije opravdan kao što oni žele - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, Ukrajina „nema snage ni sredstava“ da upravlja zapadnim tenkovima.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rusija 1

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike