Pogubljen zbog četvorostrukog ubistva uprkos alibiju: Da li je ovo najveća nepravda u istoriji pravosuđa SAD?

09.02.2023

10:33

0

Autor: J.N.

Prvi nalazi su pokazali da je porodica ubijena nekoliko dana pre nego što su njihova tela pronađena, što je bilo u vreme kada se Rahim nalazio u Kaliforniji

Pogubljen zbog četvorostrukog ubistva uprkos alibiju: Da li je ovo najveća nepravda u istoriji pravosuđa SAD?
Leonard Rahim Tejlor - Copyright Facebook/Missourians to Abolish the Death Penalty

Rahim Tejlor (58), osuđen za ubistvo svoje devojke i njeno troje male dece, pogubljen je uprkos tvrdnji i dokazima koje je izneo, da je bio u drugoj državi u vreme četvorostrukog ubistva

Rahim Tejlor pogubljen je u državnom zatvoru i to ubrizgavanjem smrtonosne injekcije.

Anđela Rou, njen sin Tajriz Konli (10) i ćerke Akrija i Aleksis (6 i 10 godina), pronađeni su mrtvi 3. decembra 2004. godine, u svom porodičnom domu u predgrađu Sent Luisa.

Poznato je da je on odleteo u Kaliforniju 26. novembra 2004. godine, ali policijska istraga nije uspela da utvrdi tačan dan i vreme smrti porodice zbog čega je Tužilac izrazio sumnju da je Rahim to ipak mogao da učini.

Prvi nalazi su pokazali da je porodica ubijena nekoliko dana pre nego što su njihova tela pronađena, što je bilo u vreme kada se Rahim nalazio u Kaliforniji.

 

 

Međutim, medicinski istražitelj Filip Burh na suđenju je rekao da je porodica mogla biti ubijena dve do tri nedelje pre nego što su pronađena njihova tela, a tužilac sugerisao da se to dogodilo 22. ili 23. novembra, kada je Rahim bio u Sent Luisu.

Napori da mu se odobri pomilovanje ili saslušanje pred sudijom odbijeni su uprkos podršci nacionalnog NAACP-a, Projekta nevinosti srednjeg zapada i oko tri desetine građanskih i verskih organizacija.

Sestra ubijene Anđele posle izvršenja kazne rekla je da je teško bilo nastaviti život posle porodične tragedije i da je i danas teško.

- Dobro sam ali nisam dobro. Ipak, znam da je pravda zadovoljena. Malo je teško pokušavati da se ide napred, ali mislim da to mogu - rekla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike