Upucana američka političarka: Ubijena u autu u pokretu, policajci morali da razbijaju prozor u pokušaju da je spasu

04.02.2023

11:04

0

Komšije su posle četiri pucnja videle osobu koja trči ka šumi, ali ona prilikom potere nije uhvaćena

Upucana američka političarka: Ubijena u autu u pokretu, policajci morali da razbijaju prozor u pokušaju da je spasu
Ilustracija - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Odbornica u opštini Nju Džerzi pronađena je mrtva sa nekoliko prostrelnih rana od vatrenog oružja u automobilu ispred svoje kuće, saopštile su vlasti.

Savetnica u Sajrevilu Junis Dumfor (30) pronađena je u sredu oko 19.20, prema tužilaštvu okruga Midlsek. Više puta je upucana i proglašena je mrtvom na licu mesta.

Dumfor, republikanka, izabrana je za svoj prvi trogodišnji mandat 2021. godine, kada je zamenila demokratskog predstavnika. Kolege su istakle da će je se sećati kao blagog pobožnog hrišćanina koji je mogao da zadrži prisebnost u teškim situacijama.

Komšije su ispričale za CNS njuz da su čuli dva puta po četiri ispaljena metka. Pošto je Dumfor upucana, njeno vozilo je skliznulo niz brdo i udarilo u parkirane automobile. Kada su pogledali odakle zvuci dopiru, videli su nekoga kako trči ka obližnjoj šumi, naveo je komšija.

Policija je na lice mesta stigla za nekoliko minuta i pokušavala je da polomi staklo na autu, jer je on, po svemu sudeći, bio zaključan, navodi drugi očevidac. Svedoci su ispričali da su videli jednu osobu koja je nosila kapuljaču na glavi kako trči između dve zgrade i preskače ogradu.

Policija je prečešljala šumsku oblast kraj stambenog kompleksa u kom je Dumfor živela, ali nije nikog našla.

Courtesy Sayreville Borough Council via AP
Junis Dvumfor

Vlasti do sada nisu uhapsile nikoga niti su saopštile da li veruju da bi motiv ubistva mogao biti lični, politički ili nasumični čin.

Dumfor, koja je imala dete školskog uzrasta, objavila je na jesenjem sastanku saveta da se nedavno udala. Radila u oblasti informacionih tehnologija, prema njenoj Linkdin stranici, gde je prošlog meseca objavila da traži novu priliku. U njenoj biografiji je takođe pisalo da je radila šest godina sa verskom neprofitnom grupom.

Nekoliko visokih državnih lidera, uključujući demokratskog guvernera Fila Marfija, izdalo je saopštenja u kojima izražavaju svoju tugu zbog njene smrti.

Sajrevil, opština od oko 45.000 ljudi, nalazi se oko 48 kilometra južno od Menhetna. Na mestu događaja još jedan automobil na parkingu je navodno pretrpeo štetu kada je vozilo Dumforove udarilo u njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike