Lukašenko lideru Zimbabvea dao traktor: Zauzvrat dobio nesvakidašnji poklon (FOTO)

01.02.2023

16:39

0

U utorak su dva predsednika održala ceremoniju u glavnom gradu Harareu kako bi obeležili transfer beloruskih poljoprivrednih mašina u Zimbabve

Lukašenko lideru Zimbabvea dao traktor: Zauzvrat dobio nesvakidašnji poklon (FOTO)
Emerson Mnangagva sa Lukešenkom - Copyright AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko dobio je prepariranog lava od svog kolege iz Zimbabvea Emersona Mnangagve, dok je on njemu poklonio traktor da obrađuje svoju zemlju. Lukašenko je u ponedeljak stigao u državnu posetu afričkoj zemlji.

U utorak su dva predsednika održala ceremoniju u glavnom gradu Harareu kako bi obeležili transfer beloruskih poljoprivrednih mašina u Zimbabve.

Minsk je isporučio zemlji više traktora Belorusija-92 domaće proizvodnje. Lukašenko je na tom događaju izrazio svoju „zahvalnost“ kolektivnom Zapadu zbog ove prilike.

- Želim da se zahvalim Amerikancima i celom zapadnom svetu što su nam uveli sankcije. Inače ne bi beloruski traktori, već američki i nemački, danas stajali na ovom ogromnom terenu - rekao je Lukašenko tokom ceremonije.

Beloruski lider je i samom Mnangagvi poklonio traktor Belorusija-92, lično predstavivši vozilo i predavši mu ključeve. Očekuje se da će predsednik Zimbabvea koristiti vozilo za obrađivanje svog imanja, navodi se u saopštenju beloruskog predsedništva.

Mnangagva je zauzvrat Lukašenku poklonio prepariranog. Očekuje se da će on biti izložen u predsedničkoj palati u Minsku, javljaju beloruski mediji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike