Stigao do poslednjeg pitanja u "Milioneru" bez ijedne pomoći: Onda je pozvao prijatelja i sve oduševio (VIDEO)

24.01.2023

13:15

1

Autor: M.M.

Pred sam kraj se malo opustio i zabavio publiku i voditelja

Stigao do poslednjeg pitanja u "Milioneru" bez ijedne pomoći: Onda je pozvao prijatelja i sve oduševio (VIDEO)
Jonas von Esen osvojio milion - Copyright Printscreen/Youtube/ Svenska Postkodlotteriet

Šveđanin Jonas von Esen (31) osvojio je milion kruna (oko 10 miliona dinara) u kvizu "Želite li da postanete milioner" i tako postao 14. učesnik koji je pobedio u emisiji koja se emituje širom sveta još od 2005. godine.

On je do poslednjeg pitanja došao a da nije iskoristio nijednu vrstu pomoći, a onda je odlučio da se pred sam kraj malo opusti i zabavi gledaoce.

 - Koji je arhitekta projektovao Čandigar, glavni grad indijskih država Pandžab i Harijana, koji je izgrađen 50-ih godina? - bilo je pitanje za milion kruna.

Pomoć na poslednjem pitanju

Von Esen je neko vreme razmišljao, a onda je zatražio pomoć "pozovi prijatelja".

Javio se njegov prijatelj David.

Printscreen/Youtube/ Svenska Postkodlotteriet
 

- Davide, imaš li nešto posebno isplanirano za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu - rekao mu je je Jonas.

Voditelj ga je prvo začuđeno gledao, a zatim je počeo da se smeje.Takmičar je završio poziv tokom kog nije ni pročitao pitanje, a onda je zatražio pomoć "pola-pola".

- Ovo bi mogao biti TV fijasko veka ako sad, nakon svega ovoga, pogrešim - našalio se i napokon ponudio tačan odgovor - Le Korbuzje.

- Osvojili ste milion - rekao je voditelj, a publika u studiju je počela da aplaudira. Jonas von Esen kasnije je za "Aftonbladet" rekao da poziv prijatelju nije bio planiran i da bi "bilo apsurdno" da nije dao tačan odgovor.

"Kupiću nove čarape"

- Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam tačan odgovor. Sedeo sam tamo i razmišljao što uraditi, a onda mi je sinulo da bih mogao malo da se zabavim. A šta bi se dogodilo da sam stvarno žrtvovao milion zbog te zabave? Pa i to bi bilo nešto istorijski, loše samo po sebi, ali ipak istorijski - izjavio je.

Otkrio je i šta planira da učini sa novcem.

- Kupiću nove šarene čarape jer ih već imam previše sa rupama. Takođe ću moći više da se posvetim onome u čemu uživam, podučavaću tehnologiju pamćenja, snimati više videa na Jutjubu i tako dalje - zaključio je milioner Jonas von Esen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike