Tramp prebačen iz Bele kuće u vojnu bolnicu (FOTO+VIDEO)

14.10.2020

21:33 >> 12:45

0

Predsednik SAD Donald Tramp je prebačen na posebno odeljenje Nacionalnog vojno-medicinskog centra Volter Rid u Vašingtonu

Tramp prebačen iz Bele kuće u vojnu bolnicu (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Predsednik SAD Donald Tramp je prebačen na posebno odeljenje Nacionalnog vojno-medicinskog centra “Volter Rid” u Vašingtonu nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

On će tamo provesti nekoliko dana.

Ranije su zvaničnici potvrdili da on ima blage simptome korona virusa.

Tri osobe koje su upoznate sa njegovim stanjem rekle su da Tramp ima nisku temperaturu. Predsednikov lekar Šon Konli rekao je da je počeo da uzima terapiju, koktel antitela, zajedno sa vitaminima i da je umoran, dok Melania Tramp ima blagi kašalj i glavobolju.

Helikopter “Marine One” sleteo je na travnjak Bele kuće kako bi predsednika Trumpa prebacio u medicinski centar Volter Rid, javio je CNN.

Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Tramp, koji ima 74 godine i bori se sa prekomernom težinom, pod većim je rizikom od komplikacija virusa, zbog starosti i težine, prema smernicama iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti. Rizik od teške bolesti povećava se sa godinama i drugim faktorima, a druga zdravstvena stanja takođe mogu povećati rizik, uključujući gojaznost, navodi agencija.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike