U gradu Jakutsku -51 stepen: Video-snimak čoveka koji pravi mehuriće od leda postao viralan (VIDEO)

16.01.2023

16:21

0

Autor: M. Vu.

Zbog ekstremno niskih temperatura, mehurići se pretvaraju u led čim ih čovek izduva na otvorenom

U gradu Jakutsku -51 stepen: Video-snimak čoveka koji pravi mehuriće od leda postao viralan (VIDEO)
Otac i ćerka prave ledene mehuriće - Copyright Foto: Printskrin/Instagram

Temperatura u ruskom gradu Jakutsku u nedelju je pala na čak -51°C. Neobično dug period polarne hladnoće se "drži" već nekoliko dana. Na snimku iz grada koji je postao viralan na društvenim mrežama vidi se kako muškarac pravi mehuriće pištoljem za pravljenje balončića. Zbog ekstremno niskih temperatura, mehurići se pretvaraju u led čim ih čovek izduva na otvorenom.

Na snimku se vidi kako otac i ćerka prave mehuriće. Dok njen tata veoma srećan ispaljuje balončiće od leda, ćerka se raduje jer je on ostvario san iz detinjstva. Kako je devojčica rekla, njen tata se od detinjstva pita šta će biti sa mehurićima na hladnoći. Danas mu se taj san ispunio.

 

 

Video je potpisan: „A najsrećniji ovde je bio naš tata. Kaže da je od detinjstva sanjao da sazna šta će se desiti sa mehurićima na hladnoći."

Video je u nedelju podeljen na društvenim mrežama.

Inače, u gradu Jakutsku, koji je udaljen 5.000 kilometara istočno od Moskve, živi oko tri i po miliona stanovnika. Ovih dana, njima je baš hladno. Međutim, za neke je možda iznenađujuća činjenica, ali ovo i dalje nije bilo dovoljno da se pobije rekord zabeležen 1891. godine, kada je najniža temperatura iznosila - 64,4 stepena Celzijusovih. 

 

 

- Protiv takve hladnoće se ne možete boriti. Ili se prilagodite i oblačite u skladu s vremenom, ili ćete patiti - kaže Anastasija Gruzdeva, koja je pre izlaska napolje oko vrata obmotala dva šala, a na ruke stavila dva para rukavica, dok je na glavu navukla nekoliko kapa i kapuljača. 

Druga stanovnica Jakutska po imenu Nurgusun Starostina, dok na pijaci prodaje smrznutu ribu za koju joj pri ovim temperaturama nije potreban zamrzivač ili frižider, odgovara da nema posebnih tajni po pitanju toga kako se treba nositi s hladnoćom.

- Samo se treba toplo obući, slojevito, poput kupusa - njen je savet.

 

 

A možda najinteresantnija činjenica u vezi s Jakutskom jeste to što je on, prema podacima iz 2021. godine, jedan od najbrže rastućih regionalnih gradova u čitavoj Rusiji, sa populacijom od 355.443 stanovnika.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike