Putin promenio tradiciju za Božić: Sam u hramu sa četiri sveštenika dočekao najradosniji hrišćanski praznik (VIDEO/FOTO)

07.01.2023

09:58

0

Kremlj se još nije oglašavao da razjasni zbog čega je ruski predsednik na službi bio sam

Putin promenio tradiciju za Božić: Sam u hramu sa četiri sveštenika dočekao najradosniji hrišćanski praznik (VIDEO/FOTO)
Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prisustvovao je, za razliku od prethodnih godina, sam božićnoj službi u Sabornom hramu Blagoveštenja u Kremlju.

Nije poznato zbog čega se sada, posle toliko godina prisustvovanja javnim proslavam, odlučio da najradosniji hrišćanski praznik dočeka bez ostalih vernika.

Ruski predsednik inače Božić proslavlja van Moskve, dok na Uskrs obično ide u Saborni hram Hrista Spasitelja.

Putin je u tišini slušao ponoćnu službu četiri pravoslavna sveštenika, koji su pored njega bili jedini prisutni u Sabornom hramu Blagoveštenja, a ovaj događaj državna televizija je prikazala u dva snimka koja je pustila gledaocima.

Kremlj se još nije oglašavao da razjasni zbog čega je ruski predsednik Božić dočekao sam.

 

 

Prošle godine Putin se pojavio na pravoslavnoj božićnoj službi u Crkvi Hrista Spasitelja, koja se nalazi u njegovoj predsedničkoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu kod Moskve, dok je pre dve godine prisustvovao božićnoj službi u Crkvi Svetog Nikole na ostrvu Lipno kod Velikog Novgoroda.

Rano jutros Putin je uputio božićnu čestitku svim Rusima i pravoslavnim vernicima ističući ulogu crkvenih organizacija u podršci učesnicima specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike