Potresna priča iz Kabula dobila epilog posle skoro 5 meseci: Dečak predat vojniku preko žice ipak ostao u Avganistanu (VIDEO)

09.01.2022

11:20

0

Porodica ga je tražila otkad je dat američkom marincu, a čovek kod koga je bio nedeljama je odbijao da ga da rođacima

Potresna priča iz Kabula dobila epilog posle skoro 5 meseci: Dečak predat vojniku preko žice ipak ostao u Avganistanu (VIDEO)
profimedia-0640966668 - Copyright Profimedia

Beba koju su roditelji preko zida prekrivenog bodljikavom žicom predali američkom marincu tokom evakuacije na aerodromu u Kabulu pronađena je i ponovo je spojena sa svojim rođacima u Avganistanu.

Dečak Sohail Ahmadi imao je samo dva meseca kada je nestao 19. avgusta, dok je hiljade ljudi žurilo da napusti Avganistan pošto je Kabul pao u ruke talibana.

Nakon Rojtersove priče objavljene u novembru sa njegovim slikama, dečak koji se nalazio u Kabulu, nakon što ga je 29-godišnji taksista po imenu Hamid Safi pronašao na aerodromu i odneo kući da ga odgaja kao svog, ponovo je spojen sa rođacima.

 

 

Posle više od sedam nedelja pregovora i molbi, i na kraju kratkog pritvora od strane talibanske policije, Safi je konačno vratio dete njegovom radosnom dedi i drugim rođacima koji su još u Kabulu.

Oni su saopštili da će sada tražiti da se on ponovo spoji sa roditeljima i braćom i sestrama koji su evakuisani pre nekoliko meseci u SAD, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike