U oklopnim vozilima napali državni zatvor u Meksiku: Naoružani napadači otvorili vatru na stražare - 14 mrtvih, desetine pobegle (VIDEO)

02.01.2023

08:35

0

Autor: 24sedam

Napad je takođe izazvao tuču između zatvorenika iz različitih kriminalnih grupa i narko kartela smeštenih u odvojenim blokovima ćelija

U oklopnim vozilima napali državni zatvor u Meksiku: Naoružani napadači otvorili vatru na stražare - 14 mrtvih, desetine pobegle (VIDEO)
zatvor Siudad Huarez u Meksiku - Copyright Profimedia

Juče se u državnom zatvoru Sijudad Huarez u Meksiku, dogodio oružani napad kada je grupa napadača u oklopnim vozilima napala zgradu i otvorila vatru na stražare.

Državni tužilac je saopštio je da je među poginulima 10 čuvara i četiri zatvorenika, dok je 13 zatvorenika povređeno, a najmanje 24 je pobeglo.

Napad je takođe izazvao tuču između zatvorenika iz različitih kriminalnih grupa i narko kartela smeštenih u odvojenim blokovima ćelija.

 

Nekoliko trenutaka pre napada, naoružani napadači pucali su na opštinsku policiju duž obližnjeg bulevara, što je dovelo do jurnjave automobilima i hapšenja četiri osobe.

Kasnije su napadači u hameru pucali na drugu grupu agenata obezbeđenja ispred zatvora, a bezbednosnim snagama je trebalo nekoliko sati da povrate kontrolu.

U Sijudad Huarezu se godinama sukobljavaju rivalski narko-kartela, u kojima je u poslednjih 10 godina poginulo hiljade ljudi.

U ovom zatvoru je u avgustu prošle godine došlo do pobune u kojoj je poginulo 11 ljudi, većinom civila.

Nakon toga, u Huarez su poslate stotine meksičkih vojnika, a vojska i nacionalna garda su i sada pozvane da pomognu lokalnm vlastima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike