Objavljene poreske prijave Donalda Trampa: Republikanci se pobunili!

30.12.2022

15:21

0

Autor: 24sedam

Objavljeno je skoro 6.000 stranica, uključujući više od 2.700 stranica pojedinačnih izveštaja bivšeg predsednika i njegove supruge Melanije

Objavljene poreske prijave Donalda Trampa: Republikanci se pobunili!
Donald Tramp 1 (2) - Copyright AP/Morry Gash

Demokrate u američkom Kongresu objavile su u petak poreske prijave bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa u poslednjih šest godina.

Prijave uključuju pojedine lične osetljive informacije, kao što su broj socijalnog osiguranja i bankovnih računa od 2015. do 2020. godine, preneo je AP.

Objavljeno je skoro 6.000 stranica, uključujući više od 2.700 stranica pojedinačnih izveštaja Trampa i njegove supruge Melanije i više od 3.000 stranica Trampovih poslovnih subjekata.

U Poreskom komitetu demokrate su tvrdile da su transparentnost i vladavina zakona u pitanju, dok su republikanci objavljivanje poreskih prijava okarakterisale kao opasan presedan u pogledu gubitka zaštite privatnosti.

Bivši američki lider odbio je da objavi svoje poreske prijave kada se kandidovao za predsednika i vodio je pravnu bitku da ih zadrži u tajnosti dok je bio u Beloj kući.

U novembru je Vrhovni sud, međutim, presudio da mora da ih preda Poreskom komitetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike