Tramp se sumnjiči da nije platio porez na prihod 2020. godine: Šta sve demokrate zameraju bivšem predsedniku?

21.12.2022

20:30

0

Trampovi prihodi i njegove poreske obaveze dramatično su varirali tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući

Tramp se sumnjiči da nije platio porez na prihod 2020. godine: Šta sve demokrate zameraju bivšem predsedniku?
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Chris Seward

Bivši američki predsednik Donald Tramp nije platio porez na prihode tokom poslednje godine svog mandata i prijavio je gubitak u svojim poslovnim aktivnostima, navodi se u izveštaju kongresnog odbora zaduženog za sprovođenje istrage.

Podaci koje je objavio nadležni odbor Predstavničkog doma koji vode kongresmeni iz demokratske stranke,  pokazuju da su Trampovi prihodi i njegove poreske obaveze dramatično varirali tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući.

Dokumentacija potvrđuje da su Donald Tramp i njegova supruga Melanija plaćali određeni iznos na ime poreza tokom sve četiri godine Trampovog mandata, ali su minimizirali svoje prihode, navodeći da su pretrpeli poslovne gubitke i prikazivali ih u nameri da smanje poreske obaveze.

AP Photo/Rebecca Blackwell
Donald Tramp sa suprugom Melanijom

Odbor Predstavničkog doma je doveo u pitanje istinitost  i legitimnost nekih poreskih umanjenja, uključujući i jedno umanjenje u iznosu od 916 miliona dolara.

Tramp je tokom mandata odbio da predstavi javnosti svoje poreske prijave, iako su svi drugi američki predsednici, s izuzetkom Ricarda Niksona, redovno i uredno ispunjavali sve svoje poreske obaveze.

Trampov portparol je ocenio da je objavljivanje ovih dokumenata "politički motivisano".

- Ako se ovakva nepravda može dogoditi predsedniku Trampu, onda bez ikakvog razloga može da se dogodi svakom Amerikancu - izjavio je danas portparol Trampove organizacije Stiven Čeung.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike