Rogozin besan, iz bolničke postelje poručio Ukrajincima: Neću ostati dužan, odgovaraćete za moje drugove!

23.12.2022

16:43

0

Autor: 24sedam

Trenutno se bivši direktor „Roskosmosa“ nalazi u bolnici u Rostovu na Donu

Rogozin besan, iz bolničke postelje poručio Ukrajincima: Neću ostati dužan, odgovaraćete za moje drugove!
Dmitrij Rogozin - Copyright Profimedia

Bivši direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, poručio je da će Ukrajina odgovarati za njegove poginule i ranjene drugove.

On je saopštio da je „Služba bezbednosti Ukrajine preuzela odgovornost za teroristički napad artiljerijom“ na hotel u kome je Rogozin boravio zajedno sa grupom vojnih savetnika.

- Cinizam tih ljudi sastoji se u tome što pripremaju detaljne terorističke napade za neke simbolične datume. Krimski most je dignut u vazduh 7. oktobra, mene su odlučili da likvidiraju na moj rođendan, gde god da sam. Prate, love. Međutim, ja želim da kažem da neću ostati dužan. Oni će odgovarati za moje drugove - napisao je Rogozin na društvenoj mreži „Vkontakte“.

Profimedia
Dmitrij Rogozin

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. 

Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je ranjen metalnim fragmentom koji je ušao iznad desne lopatice i zaglavio se u kičmi.

Trenutno se bivši direktor „Roskosmosa“ nalazi u bolnici u Rostovu na Donu. 

Očekuje se da će biti prebačen na lečenje u Moskvu zbog složenosti povrede. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike