Kina povećava broj kreveta na intenzivnoj nezi: Novi talas korone zahvatio zemlju

20.12.2022

09:36

0

Od početka pandemije, Kina je prijavila 5.242 smrtna slučaja prouzrokovanih koronavirusom

Kina povećava broj kreveta na intenzivnoj nezi: Novi talas korone zahvatio zemlju
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kina povećava broj kreveta na jedinicama intenzivne nege, zalihe lekova za borbu protiv koronavirusa, kao i broj zdravstvenih radnika, u jeku novog talasa epidemije koji je zahvatio tu zemlju.

Peking je u utorak prijavio pet smrtnih slučajeva povezanih sa infekcijom koronavirusa, tri više u odnosu na ponedeljak, koji su ujedno bili prvi smrtni slučajevi prijavljeni u poslednjih nekoliko nedelja.

Od početka pandemije, Kina je prijavila 5.242 smrtna slučaja prouzrokovanih koronavirusom, što je veoma nizak broj po globalnim standardima.

Profimedia
 

Otkad je Kina je ovog meseca počela da ublažava strogu politiku "nulte tolerancije" na virus korona, nakon protesta protiv ograničenja koja su u velikoj meri držala virus pod kontrolom, broj prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom je u naglom porastu.

Kineske vlasti su priznale da sistem za testiranje i evidentiranje obolelih ne može da isprati sve obolele, a broj prijavljenih smrtnih slučajeva zbog epidemije je u suprotnosti sa navodnim izveštajima o povećanom angažovanju pogrebnih preduzeća.

Obezbeđenje i policija čuva najmanje jedno veliko pogrebno preduzeće u Pekingu, nakon nedavnih medijskih izveštaja o zabeleženim dugim redovima koje su napravila pogrebna vozila ispred krematorijuma, u Pekingu, preneo je Rojters. 

Brojni izveštaji državnih medija izveštavaju o pojačanim naporima zdravstvenih vlasti na jačanju zdravstvene infrastrukture i snabdevanju medicinskih ustanova, prenosi Gardijan.

Prema navodima Global tajmsa, nekoliko velikih gradskih bolnica nabavilo je više respiratora i druge opreme za hitne slučajeve. 

Guangdžou, grad u kome živi 15 miliona stanovnika, povećao je broj klinika kako bi omogućio zbrinjavanje čak 110.000 pacijenata dnevno. 
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike