Tragovi kokaina pronađeni u vili bivšeg britanskog premijera: Konzumiran bar na dve žurke!

17.12.2022

15:21

0

Zaposleni na imanju su testirali supstancu pomoću štapića koji menja boju kada dođe u kontakt sa ovom drogom

Tragovi kokaina pronađeni u vili bivšeg britanskog premijera: Konzumiran bar na dve žurke!
Riši Sunak Boris Džonson Liz Tras - Copyright AP/Kirsty Wigglesworth/Oli Scarff/Matt Dunham

Osoblje koje je radilo u domu britanske vlade nakon žurki kojima su prisustvovali politički saveznici bivše premijerke i ministarke spoljnih poslova Liz Tras navodno je pronašlo tragove kokaina, objavio je u petak Gardijan.

Beli prah je, kako piše britanski medij, pronađen na imanju Čevening, vili od 115 soba koja se tradicionalno dodeljuje ministru spoljnih poslova, a uočen je ovog leta, u danima pre nego što je Tras pobedio u trci za lidera stranke i postala premijer.

Izvori tvrde da je droga klase A bila prisutna na najmanje dve zabave - jednoj koja je održana krajem avgusta na vrhuncu političke kampanje Tras, i drugoj, koja je organizovana prvog vikenda u septembru, samo nekoliko dana pre nego što je osvojila poziciju. Veruje se da su na obe žurke lično prisustvovali Tras i njeni politički saveznici.

Zaposleni na imanju rekli su za Gardijan da su testirali supstancu pomoću štapića koji menja boju kada dođe u kontakt sa kokainom i otkrili da beli prah zaista sadrži tragove droge.

Drugi izvori su rekli da je sličan beli prah pronađen u kancelarijama u Dauning stritu broj 10 nakon dve zabave koje su održane kada je Boris Džonson bio na čelu britanske vlade, prenosi agencija.

Gardijan, međutim, primećuje da „nema nagoveštaja da su Tras ili Džonson koristili drogu ili da su bili svesni da su droge korišćene ili prisutne“.

Posedovanje kokaina smatra se krivičnim delom prema zakonu Ujedinjenog Kraljevstva i za njega se izriče kazna do sedam godina zatvora, kao i neograničena novčana kazna. Britanski zvaničnici, uključujući i Tras, ranije su pozvali na suzbijanje rekreativnih korisnika droga u zemlji i predložili oštrije kazne za prestupnike, kao što su oduzimanje pasoša i zabrana odlaska u noćne klubove.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike