Tramp o mešanju Rusije u izbore: Skinite oznaku tajnosti sa svih dokumenata

15.10.2020

06:31 >> 14:19

0

Tramp o mešanju Rusije u izbore: Skinite oznaku tajnosti sa svih dokumenata
Copyright Tanjug/AP Photo/Alex Brandon)

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore. Takođe, odobrio je i obelodanjivanje dokumenata o skandalu sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

– U potpunosti sam odobrio otvaranje svih dokumenata u vezi s najvećim političkim kriminalom u američkoj istoriji, takozvanom ruskom obmanom. Takođe, i u vezi sa skandalom oko mejlova Hilari Klinton. Bez izmena – napisao je Tramp na Tviteru.

Istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine trajala je gotovo dve godine.

Prošle godine Robert Miler, tadašnji specijalni tužilac, priznao je da ne postoje dokazi o zaveri Trampa ili njegovih saradnika s Moskvom. Bez obzira na to, on je optužio grupu ruskih građana za mešanje u izbore. U Kremlju su izjavili da, bez obzira na optužbe, Miler nije dostavio odgovarajuće dokaze.

Inače, direktor američke obaveštajne službe je pre nekoliko meseci izneo zabrinutost u vezi s mešanjem Rusije, ali i Kine i Irana, u ovogodišnje američke izbore.

Američka obaveštajna služba ocenila je da se Kina nada da predsednik Donald Tramp neće dobiti drugi mandat, da Rusija radi na tome da ocrni demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, a Iran nastoji da podrije demokratske institucije, rekao je direktor kontraobaveštajne službe Bil Evanina.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike